Musea en galerieën in Bergen

Aan het begin van de vorige eeuw vestigden zich een groot aantal kunstenaars in Bergen. De schilders uit Bergen vormden een eigen kunststroming: de Bergensche School. Kunst van de Bergensche School heeft een expressionistische stijl, kubistische invloeden en veel donkere tinten. Bergen is tot de dag van vandaag een echt kunstenaarsdorp waar schrijvers, schilders, beeldhouwers én liefhebbers van kunst zich thuis voelen.

Kunst kijken in Bergen

Ben je binnenkort op vakantie op ons park Buiten Bergen? Jaarlijks in oktober wordt in Bergen de kunst tiendaagse gehouden. Het is een druk bezocht evenement waar bezoekers vaak bij de kunstenaar thuis de mooiste werken kunnen bewonderen… en kopen.

Maar ook de rest van het jaar kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen in het idyllische dorp. In Bergen zijn meerdere galerieën en 2 mooie musea. Museum Kranenburgh heeft een grote collectie van werken uit de Bergensche School en een fraaie beeldentuin. Het Sterkenhuis is minder bekend maar heeft een prachtige collectie van voorwerpen, kledingstukken en mooie stijlkamers.

Galerie bezoeken in Bergen

In de sfeervolle straatjes van Bergen zijn verschillende galerieën te vinden met kunstwerken uit binnen- en buitenland. Hieronder geven we je een overzicht van de galerieën in Bergen:

  • The Obsession of Art – Molenstraat 3
  • Kunstenaarscentrum Bergen – Hoflaan 26
  • Galerie Pi – Oosterweg 18
  • Kunsthuis Marc Chagall – Prins Bernhardlaan 37 - Op afspraak
  • Galerie Rob Kattenburg – Eeuwigelaan 6 - Op afspraak