25 jaar obsessie voor kunst in Bergen

Aan het begin van de 20e eeuw vestigden zich steeds meer kunstenaars in de omgeving van Bergen en Bergen aan Zee. Het unieke duinlandschap, de authentieke boerderijen, de lommerrijke landen en de lucht en het licht boven de zee werden inspiratie voor schrijvers en schilders. Niet vreemd dat er in Bergen tot op de dag van vandaag meerdere galeries zijn gevestigd. ‘The Obsession of Art’ van Yvonne en Joost van Zoelen werd in 1994 geopend en bestaat dit jaar dus 25 jaar.

Feestelijke expositie met eenmalig 25% korting!

Ter gelegenheid van het jubileum is een unieke overzichtstentoonstelling ontworpen. Met werken van kunstenaars uit vele landen. Als speciale aanbieding krijgt u 25% korting op een aantal ingelijste silkscreens van Robert Heindel, de in 2005 overleden Amerikaanse schilder en illustrator en ‘original colored studies’ van Lizette Luijten, de Nederlandse kunstenares die zich laat inspireren doormuziek, literatuur en Hollandse meesters als Rembrandt van Rijn.

Internationale kwaliteitskunst

In de galerie van Yvonne en Joost van Zoelen in de Molenstraat in Bergen maakt u kennis met een collectie internationale kwaliteitskunst vanuit de hele wereld. Sinds de oprichting in 1994 hebben de eigenaren zich gespecialiseerd in 'contemporary theatrical art'. Krachtig kleurgebruik, originaliteit, kracht en dynamiek typeren de collectie.

Kunst volgens het IMU principe

Bij het selecteren van werken voor hun galerie hanteren Yvonne en Joost het door hen zelf ontwikkeld IMU principe: Inspiratie, Meesterschap en Uniciteit. Yvonne zegt daarover: ‘’kunst is meer dan handgemaakte zaken die geen praktisch doel hebben. Kunst moet een verhaal vertellen. De inspiratie en spiritualiteit van de kunstenaar moeten zichtbaar zijn in ieder werk dat wij kiezen. Zo weten we dat een werk nooit zijn communicatieve en emotionele waarde verliest.’’ Joost vult aan: ‘’de combinatie van talent en vakmanschap is een voorwaarde om de emotie blijvend beklijvend over te brengen. Inspiratie in combinatie met talent en meesterschap maakt een kunstwerk tot een bijzondere reis voor de toeschouwer. Als daarbij de kunstenaar blijk geeft van een uniek talent krijgt een werk echt waarde. We verwachten dat de makers van kunst in onze galerie blijk geven van eigen ontwikkeling. Ze kopiëren niet hetgeen een andere kunstenaar kenmerkte.’’

Art in Concert

Op de eerste etage van de ‘The Obsession of Art’ staat een Steinway concertvleugel. Deze wordt regelmatig ingezet tijdens Business Events in de galerie. Tijdens deze evenementen worden regelmatig lezingen over kunst en concerten op de vleugel gecombineerd met een tour door de galerie en een hapje en een drankje.

Obession of Art bezoeken

Verblijft u binnenkort op park Buiten Bergen en wilt u kennismaken met de kunst van Yvonne en Joost van Zoelen? De galerie is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. De eigenaren geven ook collectie advies aan kunstverzamelaars. Wilt u nog meer informatie, neem dan een kijkje op de site van The Obsession of Art.