5x Schoorlse Duinen met kinderen

Vakantiepark Buiten Bergen ligt direct aan de voet van de Schoorlse Duinen, het breedste duingebied van Nederland. Het is een heerlijk gebied met meer dan 60 kilometer aan wandelroutes, hoge duinen en prachtige natuur. Ook voor (jonge) kinderen zijn de Schoorlse Duinen een paradijs. Wij geven je vijf uitstekende redenen om met de kinderen de Schoorlse Duinen vanuit een vakantiehuis op Buiten Bergen te komen verkennen.

1. Klimduin

Deze 51-meter-hoge zandberg is hét uitstapje voor jong en oud. De jongste kids raken niet uitgespeeld in het zand, terwijl de wat oudere jeugd naar beneden dendert… en weer omhoog klautert! De Klimduin ligt midden in het dorp Schoorl en terwijl de kinderen zich vermaken kun jij plaatsnemen op een van de terrasjes met uitzicht op het duin.

2. Buitencentrum Schoorlse Duinen

Dit ontvangst- en informatiecentrum ligt net buiten het centrum van Schoorl, aan de rand van het duingebied. Hier beginnen talloze wandelingen, maar je vindt er ook een gezellige winkel met souvenirs. Er worden het hele jaar door allerlei activiteiten vanuit het buitencentrum georganiseerd zoals wandelingen met de boswachter, kindertheater en knutselmiddagen. 

3. Speelbos Zandspoor

In de duinen naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelbos Zandspoor. Hier kunnen kinderen lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje of verspringen in de zandbak. Tussen de bomen en achter de schermen van takken is het heerlijk verstoppertje spelen.

4. Kabouters en elfjes

Niet ver van het Buitencentrum zijn ook twee wandelroutes voor kinderen van drie tot zeven jaar. De Elfjesdeurenroute (vanaf 2,5 jaar) voert kinderen langs verschillende deurtjes waarachter elfjes wonen. Iedereen krijgt een toverstokje mee. Of geef je kind een puntmuts en wandel samen de Kabouterpad (3 tot en met 7 jaar). Onderweg zijn er kabouteropdrachten en spannende kabouterverhalen. Na afloop is er een kabouterdiploma.

5. Mountainbiken

In de Schoorlse Duinen vind je een van de mooiste mountainbikeroutes van ons land. Lijkt het jouw kind leuk om eens op de mountainbike een deel van het parcours te verkennen? Dat kan! Vanaf de Fietsenwinkel Schoorl start iedere woensdag om 14:30 uur en zaterdag om 9:00 uur of 10:45 uur een speciale cursus voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Eerst worden een aantal basistechnieken geoefend en daarna volgt een stoer ritje langs een wisselend gedeelte van het parcours. 

Wil jij een van deze activiteiten doen? Bekijk nu ons aanbod van vakantiehuizen.