Activiteiten voor in de herfst rondom Schoorl

Wilt u er ook even lekker tussenuit? De herfst is een fantastische tijd om een vakantie te nemen. Wandelen door de natuur, gezellig winkelen en uitrusten in uw comfortabele vakantiewoning, klinkt dat niet heerlijk? Het dorp Schoorl aan de Noord-Hollandse kust is de ideale plek om tot rust te komen en van de unieke omgeving te genieten. Haal alles uit uw bezoek met deze tips.

Herfst aan de kust

In de herfst is de natuur misschien wel op zijn mooist. De oranjebruine bomen, vallende blaadjes in de frisse wind, u krijgt er gewoon zin van om uw jas aan te trekken en een wandeling te maken. Er is geen betere plek om dat te doen dan in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: de Schoorlse Duinen.

De Schoorlse Duinen vormen een natuurgebied in Noord-Holland met de breedste en hoogste duinen van het land. In dit gebied kunt u wandelen langs het strand, over de duinen, over heiden en door het bos. Vakantiepark Buiten Bergen ligt aan de rand van dit gebied, waardoor u wanneer u wilt van dat echte herfstgevoel kunt genieten.

1. Bezoek Bergen en Schoorl

Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Bergen en Schoorl. Beide dorpen hebben unieke identiteit opgebouwd die ze tot favorieten onder vakantiegangers maakt.

Bergen staat bekend als een kunstenaarsdorp en die sfeer merkt u zodra u het dorp binnenkomt. De kunst van lokale artiesten is op veel plaatsen te vinden. Het centrum is niet alleen gastvrij en gezellig, maar er staan ook meerdere Rijksmonumenten, zoals de Ruïnekerk.

Schoorl heeft een ruim aanbod aan winkels en kwaliteitsrestaurants waar u elke dag wel uit eten zou willen. De klimduin in Schoorl is een begrip: een grote duin van 54 meter hoog waar kinderen naar hartelust kunnen spelen, rennen, rollen en graven. Voor de ouders en verzorgers zijn er gezellige terrasjes aan de voet waar u iets kunt drinken.

2. Bezoek één van de musea in Alkmaar

Vanaf Buiten Bergen is het centrum van Alkmaar slechts een halfuurtje fietsen. Niet alleen is de binnenstad van Alkmaar erg leuk om te bezoeken, maar de stad heeft ook meerdere musea die absoluut de moeite waard zijn.

Het bekendste museum is het Stedelijk Museum Alkmaar. Hier kunt u genieten van artistieke exposities, maar ook veel te weten komen over de geschiedenis van de stad. Ervaar de rijke culturele geschiedenis van dichtbij.

Maar dat is niet alles. Zo is er in Alkmaar, hoe kan het ook anders, het Kaasmuseum. Ontdek alles over hoe kaas wordt gemaakt, hoe het leven van echte kaasboeren eruit ziet en meer. Voor de echte fans is er ook het Beatles museum: een must-see voor elke Beatles fan.

3. Ga lekker shoppen!

Als u in Alkmaar bent, dan kunt u haast niet anders dan ook de winkelstraten te bezoeken. De smalle straten in de binnenstad huizen de leukste horeca en winkeltjes. Persoonlijk vinden wij het één van de leukste steden van Nederland om te winkelen. Dus kom ook langs en neem zelf een kijkje!

Wilt u ook een bezoekje brengen aan Schoorl en alles ervaren wat deze prachtige omgeving te bieden heeft? Boek dan nu een luxe vakantieverblijf bij vakantiepark Buiten Bergen en kijk uit naar een vakantie om te herinneren.

Bekijk meteen ons aanbod in de herfst