Cinebergen: bijzondere bioscoop in Bergen

Ben je filmliefhebber en binnenkort op vakantie in een huis op park Buiten Bergen? Dan bof je! In de bossen bij Bergen vind je een van de meest bijzondere filmhuizen van ons land.

Voormalige houtzagerij

Op 21 november 1996 opende Filmtheater Cinebergen haar deuren in een historisch monument. De ‘Zwarte Schuur’ is een voormalige houtzagerij uit de vorige eeuw en ligt op het bosrijke landgoed van ‘t Oude Hof aan de Eeuwigelaan 7 in Bergen. 

Verbouwing

In de eerste jaren zaten bioscoopbezoekers op rieten stoeltjes. In 2008 werd het filmtheater grondig verbouwd. Tegenwoordig is er een prachtige filmzaal met 100 plaatsen en vinden er elf maal per week voorstellingen plaats. Cinebergen wordt gerund door meer dan 80 vrijwilligers die zelf verantwoordelijk zijn voor de programmeringen. In de Bergense Bioscoop worden kwaliteitsfilms voor een zo breed mogelijk publiek vertoond. 

Digitalisering

In 2012 werd uiteindelijk de 35mm projector vervangen door een digitale projector. Nu kunt u in Cinebergen genieten van verbeterde beeld- en geluidskwaliteit. In dat jaar werd Cinebergen onderdeel van het prestigieuze netwerk van Europa Cinemas. Met deze internationale erkenning zijn de vrijwillgers nog meer gemotiveerd om u een onvergetelijk avondje uit te bieden. 

Gezellig theatercafé

Vóór en na de film is er gelegenheid voor een drankje in het gezellige theatercafé. Dit café is in augustus 2013 verder gemoderniseerd.

Wil je naar Cinebergen maar heb je nog geen accommodatie?

Bekijk vakantiehuizen in Bergen