Dagje Bergen

Dagje Bergen

Vakantiepark Buiten Bergen ligt precies tussen de dorpen Bergen en Schoorl, beide op zo’n 2,5 kilometer.  In beide dorpen kun je heerlijk uit eten en zijn grote supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Maar vooral in het dorp Bergen kun je ook terecht om een heerlijk dagje te shoppen.

Shoppen in Bergen


Bergen is al sinds het begin van de vorige eeuw een kunstenaarsdorp. De prachtige duinen rond het dorp en het sfeervolle centrum vormen nog steeds een bron van inspiratie voor schilders, beeldhouwers en schrijvers. Maar ook minder kunstzinnige bezoekers zullen genieten van hun bezoek aan Bergen. Het dorp heeft tientallen gezellige horecazaken en opvallend veel kleinere winkels van creatieve, zelfstandige ondernemers.

Zeker doen tijdens een dagje Bergen

IJsje bij Pane
IJssalon Pane aan de Oude Prinsweg 5 is onlangs nog verkozen tot een van de beste ijsverkopers van ons land.

Biefstuk bij Loetje
Loetje Bergen aan de Breelaan 2 (in het hart van Bergen) is de 8e vestiging van de restaurantketen waar ze volgens kenners het beste biefstuk van Nederland bakken.

Woonshoppen bij Bergerac
Deze woonwinkel aan de Ruïnelaan 7 verkoopt meubels en woonaccessoires uit de hele wereld.

Kopje thee bij González
González Caf'&Té aan de Oldenburghlaan 1 is een gezellig tentje, waar je op zeer professionele wijze een kopje koffie of thee wordt aangereikt

Markt op zaterdag
Op zaterdag kun je rond de Ruïnekerk de weekmarkt bezoeken voor verse groenten en fruit, kleding en aantrekkelijke koopjes.