De 5 leukste kerstactiviteiten rondom Bergen en Schoorl

Bergen en Schoorl staan bekend als warme, gezellige en gastvrije dorpen. Deze dorpen zijn enorm populaire vakantiebestemmingen dankzij de unieke culturele geschiedenis en de uitgestrekte natuur waar de dorpen middenin liggen. In het Noord-Hollandse duingebied is rondom de feestdagen veel te zien en te doen. Maak deze kerstdagen bijzonder en ga er op uit met deze vijf tips.

1. Bezoek de kerstmarkt in Egmond aan Zee

modelfiguurtjes uit een kerstdorp die een kerstboom op een auto binden

Op weinig plekken is het kerstgevoel sterker dan op een kerstmarkt. De lichtjes, de gezelligheid, de rijen aan kraampjes met authentieke kerstproducten, daar kan weinig tegenop. In Egmond aan Zee wordt op 19 december bij Restaurant Natuurlijk een kerstmarkt georganiseerd. Deze markt, op slechts 20 minuten rijden vanaf Vakantiepark Buiten Bergen, is de perfecte locatie om samen de kerstdagen in te luiden. Dus kom langs, neem een lekkere kop hete glühwein en geniet ervan!

2. Maak een wandeling door de duinen

Bij de duinen denkt iedereen gelijk aan zomerse zonnetjes, maar in de winter zijn de duinen minstens net zo prachtig. Als er sneeuw ligt, dan kan het uitzicht over de duinen zo op een ansichtkaart. Het uitgestrekte natuurgebied is dan niet alleen een leuke plaats om te wandelen, maar ook voor kinderen (en volwassenen) om in de sneeuw te spelen. Kerstverlichting verbleekt naast de sterren die tijdens een avondwandeling aan de hemel verschijnen. Er zijn veel verschillende wandelroutes uitgezet door het uitgestrekte gebied. Deze zijn te verkrijgen bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen, waar ook geregeld activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Kortom: er is altijd iets nieuws te zien.

3. Ga lekker uit eten

decoratief kerstdiner met wijnglazen en een rendier

 

Heb jij al plannen voor het kerstdiner? Dat is toch elk jaar een hoogtepunt van de feestdagen. Maar in de dagen rondom kerstmis mag je natuurlijk jezelf ook best eens trakteren op een bijzondere maaltijd. In Schoorl en Bergen zijn tientallen restaurants waar je de lekkerste gerechten in de omgeving kunt vinden. Wat je smaak ook is, een van de lokale chefs zal een gerecht hebben dat je verwachtingen overtreft.

4. Ga een dagje skiën

Veel mensen gaan in de wintermaanden graag op wintersport, maar voor een dagje op skies hoef je echt niet ver te reizen. In Bergen is een uitgebreide skibaan. Deze baan van skiclub Il Primo is de perfecte plaats om jouw skivaardigheden op te frissen of om jouw talenten op de proef te stellen. Op de baan worden lessen en wedstrijden georganiseerd, maar ook als je gewoon een middagje wilt komen skiën ben je welkom. Meer informatie staat op hun website.

5. Huur een vakantiehuis vlakbij de duinen

in de voorgrond hangen takken met enkele blaadjes, in de achtergrond ligt een besneeuwd gazon en een bruin vakantiehuis van twee verdiepingen

In Bergen en Schoorl is rondom kerstmis zoveel te beleven dat je het eigenlijk niet allemaal in een dag kunt doen. Boek daarom eens een vakantiehuisje! Zo kun je gemakkelijk naar alle evenementen en activiteiten die je wilt bezoeken, genieten van het uitzicht op de duinen wanneer je wilt, en ‘s avonds genieten van elkaar in een comfortabele vakantiewoning. Let wel op: met de kerstdagen is het vaak snel vol, dus boek gelijk en verzeker jezelf van een leuke kerstvakantie.

Vakantiehuizen op Buiten Bergen