De Kunst 10-Daagse; dit jaar net iets anders, maar net zo leuk!

De Kunst10Daagse in Bergen (aan Zee) gaat toch door! Na de recentelijke versoepelingen in de corona-maatregelen heeft de gemeente besloten om dit geliefde evenement toch groen licht te geven. Dat betekent dat je van 9 oktober tot en met 19 oktober 2020 dus voor de 28e keer kunt genieten van een breed aanbod aan beeldende kunst, muziek en literatuur.

Het kunstenaarsdorp Bergen staat vooral bekend vanwege de Bergense School, een expressionistische schilder stroming die in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw in Nederland sterk aan populariteit won. Deze stroming is van grote invloed geweest op het unieke culturele en artistieke klimaat in Bergen en omgeving. Vandaag de dag zie je dit terug in de grote hoeveelheid ateliers en kunstgalerijen (waaronder ‘The Obsession of Art’) die in Bergen zijn gevestigd.

This instagram post (https://www.instagram.com/p/BadqeijFywb/) is not available.
Make sure the Facebook APP ID and Facebook App Client Token in the settings are correct.

Het hedendaagse artistieke klimaat komt tot uiting in de Kunst10Daagse, waar het publiek op een informele manier kan kennismaken met het werk van zowel professionele kunstenaars als van jong talent. Het evenement wordt jaarlijks door tienduizenden kunstliefhebbers en geïnteresseerden bezocht, en draagt in grote mate bij aan het culturele aanbod in de omgeving.

Ook dit jaar weer zullen weer tientallen kunstenaars en artiesten te bewonderen zijn op verschillende plekken in Bergen en in Bergen aan Zee. Een deel van de tentoonstellingen zijn te zien in de bekende galerijen, maar ook de bewoners van Bergen zullen hun woning en tuinen openstellen voor exposities. Van 9 tot 19 oktober zullen zij je verwelkomen, om samen van alle bijzondere projecten te genieten.

Voor informatie over corona-maatregelen en voor de kunstcatalogus, check dan de website van K10D.

Wil jij dit jaar graag bij de Kunst10Daagse in Bergen zijn? Dat kan! Vakantiepark Buiten Bergen ligt op steenworp afstand van Bergen, zodat je op de fiets of te voet bij alle galerijen langs kunt. Boek daarom nu één van onze vakantiehuizen!

Boek hier!