De Schoorlse Duinen op een bijzondere manier ontdekken

Door Silke op dinsdag 28 mei 2019.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt aan de rand van Schoorlse Duinen, het hoogste natuurlijke duingebied van ons land. Er liggen tientallen kilometers aan wandel- en fietspaden in dit unieke natuurgebied. U kunt ? vanaf het park ? eenvoudig het duingebied wandelend of op de fiets verkennen, maar er zijn ook bijzondere alternatieven manieren om het duingebied te verkennen.

Vanuit het bezoekerscentrum ?Buitencentrum Schoorlse Duinen? worden het hele jaar door unieke activiteiten aangeboden. Graag lichten wij er een aantal uit waarmee u op een bijzondere en plezierige manier de natuur rond uw vakantiehuis op Buiten Bergen kunt ontdekken.

Met de Segway door de duinen

Een Segway is een zelf balancerend, tweewielig voertuig. Door uw lichaamsgewicht te verplaatsen kunt u de Segway sturen. Nieuw is de Segway X2. Dit model heeft robuuste banden en een extra krachtige accu zodat modder, gras of rotsachtige paden geen probleem vormen. Regelmatig worden vanaf het bezoekerscentrum uitdagende Segway tours door de Schoorlse duinen georganiseerd. Een tour door het duingebied wordt ? op veilige snelheid - gereden over uitdagende paden en slalommend langs natuurlijke hindernissen. Hoogteverschillen tot wel 50 meter worden overwonnen en u maakt steile afdalingen in het zachte zand. Een unieke manier om het Schoorlse duingebied te ontdekken. Ook de boswachters van Staatsbosbeheer zijn fan!

Met de zonnetrein door de duinen

De zonnetrein is een combinatie van mobiliteit en duurzaamheid. Met de zonnetrein kunnen mensen met en zonder lichamelijke beperkingen zorgeloos genieten van een rit door het prachtige duingebied. Het treintje rijdt deels op zonne-energie uit collectoren die op het dak van de twee wagons zijn geplaatst. De zonnetrein is geluidsarm zodat de natuur niet wordt verstoord. De trein is bovendien rolstoelvriendelijk voor rolstoelen tot 70 cm breed (geen elektrische).

De losse kaartverkoop voor de rondritten zijn vanaf april tot november iedere woensdag en zondag beschikbaar vanaf het Buitencentrum Schoorlse Duinen. De trein vertrekt om 13.00 uur en bij genoeg deelname ook om 15.00 uur. Een tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Vollemaan-wandeling Schoorlse Duinen

Een aantal keer per jaar, kunt u met een gids van Staatsbosbeheer tijdens de mysterieuze volle maan een wandeling door de duinen maken. Een unieke ervaring voor het hele gezin waarbij u door de in stilte gehulde bossen die door de volle maan worden beschenen ronddwaalt. De wandelingen starten in het voorjaar en de zomer om 21.00 uur, in de herfst om 20.30 uur en in de winter om 19.30 uur en duren ongeveer 2 uur. Voor alle actuele vertrektijden en boekingsmogelijkheden kijkt u op de website van Staatsbosbeheer.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geheime strandtip

Door Silke op woensdag 30 mei 2018.
Categorieën:KustStrand

Bent u binnenkort op vakantie in een vakantiehuis op Buiten Bergen en wilt u een tip voor een prachtig strand, niet ver van het park? Neem dan eens een kijkje in Hargen aan Zee. Hargen aan Zee is niet echt een dorp, maar is een parkeerplaats in de duinen met een strandopgang, een strandpaviljoen en een super breed, rustig strand.

Lees verder >

Jazzfestival Bergen

Door Petra op maandag 31 augustus 2015.
Categorieën:ActiefLeuke uitjes

Dit jaar wordt op 4, 5 en 6 september voor de 35e keer Jazz &Sail georganiseerd. Jazz&Sail is een muziekfestival in Bergen en Bergen aan Zee. Jaarlijks komen in het eerste weekend van september duizenden bezoekers naar gezellige festival. Gratis toegankelijke optredens, spannende catamaranraces en heel veel gezelligheid. Het wordt gezien als het grootste muziekfestival boven het Noordzeekanaal.

Lees verder >

Mooiste kustplaatsen van Noord-Holland

Door Silke op maandag 25 februari 2019.

Noord-Holland heeft ? inclusief Texel ? meer dan 100 kilometer prachtige zandstranden en tientallen mooie kustplaatsen. Zandvoort is misschien wel de meest bekende en heeft als een van de weinige Nederlandse badplaatsen een eigen treinstation. Maar als je ons vraagt wat de mooiste badplaatsen van Noord-Holland zijn, dan weten we het wel. Dat zijn Schoorl, Bergen en Egmond aan Zee.

Lees verder >