De Schoorlse Duinen op een bijzondere manier ontdekken

Vakantiepark Buiten Bergen ligt aan de rand van Schoorlse Duinen, het hoogste natuurlijke duingebied van ons land. Er liggen tientallen kilometers aan wandel- en fietspaden in dit unieke natuurgebied. U kunt – vanaf het park – eenvoudig het duingebied wandelend of op de fiets verkennen, maar er zijn ook bijzondere alternatieven manieren om het duingebied te verkennen.

Vanuit het bezoekerscentrum ‘Buitencentrum Schoorlse Duinen’ worden het hele jaar door unieke activiteiten aangeboden. Graag lichten wij er een aantal uit waarmee u op een bijzondere en plezierige manier de natuur rond uw vakantiehuis op Buiten Bergen kunt ontdekken.

Met de Segway door de duinen

Een Segway is een zelf balancerend, tweewielig voertuig. Door uw lichaamsgewicht te verplaatsen kunt u de Segway sturen. Nieuw is de Segway X2. Dit model heeft robuuste banden en een extra krachtige accu zodat modder, gras of rotsachtige paden geen probleem vormen. Regelmatig worden vanaf het bezoekerscentrum uitdagende Segway tours door de Schoorlse duinen georganiseerd. Een tour door het duingebied wordt – op veilige snelheid - gereden over uitdagende paden en slalommend langs natuurlijke hindernissen. Hoogteverschillen tot wel 50 meter worden overwonnen en u maakt steile afdalingen in het zachte zand. Een unieke manier om het Schoorlse duingebied te ontdekken. Ook de boswachters van Staatsbosbeheer zijn fan!

Met de zonnetrein door de duinen

De zonnetrein is een combinatie van mobiliteit en duurzaamheid. Met de zonnetrein kunnen mensen met en zonder lichamelijke beperkingen zorgeloos genieten van een rit door het prachtige duingebied. Het treintje rijdt deels op zonne-energie uit collectoren die op het dak van de twee wagons zijn geplaatst. De zonnetrein is geluidsarm zodat de natuur niet wordt verstoord. De trein is bovendien rolstoelvriendelijk voor rolstoelen tot 70 cm breed (geen elektrische).

De losse kaartverkoop voor de rondritten zijn vanaf april tot november iedere woensdag en zondag beschikbaar vanaf het Buitencentrum Schoorlse Duinen. De trein vertrekt om 13.00 uur en bij genoeg deelname ook om 15.00 uur. Een tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Vollemaan-wandeling Schoorlse Duinen

Een aantal keer per jaar, kunt u met een gids van Staatsbosbeheer tijdens de mysterieuze volle maan een wandeling door de duinen maken. Een unieke ervaring voor het hele gezin waarbij u door de in stilte gehulde bossen die door de volle maan worden beschenen ronddwaalt. De wandelingen starten in het voorjaar en de zomer om 21.00 uur, in de herfst om 20.30 uur en in de winter om 19.30 uur en duren ongeveer 2 uur. Voor alle actuele vertrektijden en boekingsmogelijkheden kijkt u op de website van Staatsbosbeheer.