Expositie Peter van Straten

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij The Obsession of Art. Deze galerie, met het motto ‘Showing the Spirit of Art’, is al meer dan 25 jaar een begrip in Bergen en omstreken.

Naast een vaste collectie van exclusieve artiesten zijn er regelmatig nieuwe exposities te bewonderen van kunstenaars en expressionisten van over de hele wereld. The Obsession of Art specialiseert zich in inspiratiekunst, in afwijking van decoratiekunst. De collectie wordt ruwweg gekenmerkt door hedendaags impressionisme. Het getoonde werk heeft veel emotionele kracht en valt op door originaliteit en aansprekend kleurgebruik.

Van 17 oktober tot en met 8 november zijn de olieverf schilderijen van Peter van Straten te bewonderen. De werken van deze Zuid-Afrikaanse schilder maken deel uit van een unieke Europese solo expositie. Hij schildert uitsluitend in olieverf, want, als dus Van Straten, dit is de enige manier waarop je de magie van licht zichtbaar en voelbaar kunt maken. Zijn werken beelden unieke herinneringen uit het leven uit. In de schilderijen ‘verbindt hij de dagdagelijkse werkelijkheid met een werkelijkheid die we vinden in het onderbewuste’. Op deze manier kan elk werk op duizenden manieren worden waargenomen, terwijl ze steeds opnieuw de illusie scheppen van een niet eerder vertoonde werkelijkheid.

Ben je een van fan van Peter van Straten, of een liefhebber van moderne kunst in het algemeen? Dan moet jij zeker eens langsgaan bij The Obsession of Art. Vakantiepark Buiten Bergen ligt op steenworp afstand van deze mooie galerij!

Dus heb jij een vakantie naar Bergen op de planning staan? Boek dan snel een vakantiehuis!

Bekijk hier ons aanbod!