Geheime strandtip

Bent u binnenkort op vakantie in een vakantiehuis op Buiten Bergen en wilt u een tip voor een prachtig strand, niet ver van het park? Neem dan eens een kijkje in Hargen aan Zee. Hargen aan Zee is niet echt een dorp, maar is een parkeerplaats in de duinen met een strandopgang, een strandpaviljoen en een super breed, rustig strand.

Als u vanaf park Buiten Bergen via Schoorl naar het noorden rijdt, komt na 20 minuten fietsen of 10 minuten met de auto op de rotonde bij Camperduin. Hier slaat u linksaf de duinen in. Als u via de slingerweg door de duinen van Hargen aan komt rijden, bekruipt u direct het vakantiegevoel. Op de ruime parkeerplaats kunt u gemakkelijk uw auto kwijt. Binnen enkele minuten staat u op het strand!

Strandpaviljoen Hargen aan Zee

Op het strand van Hargen vindt u een ruim opgezet strandpaviljoen. Mindervaliden kunnen het paviljoen prima betreden en ook is het paviljoen bereikbaar op de fiets. U kunt hier genieten van een hapje en een drankje.

Lagune op het strand

Het strand van Hargen gaat over in het strand van Camperduin. Hier werd in 2015 in het kader van de kustversterking tussen Camperduin en Petten het strand om maar liefst honderden meters strand verbreed. Op dit strand is ook een lagune te vinden - een unieke binnenzee waar het water van de Noordzee in en uit kan stromen. Vooral ouders met jonge kinderen genieten van het overzichtelijke waterplezier in deze lagune.

Met de hond op het strand van Hargen

In de wintermaanden (van 1 oktober tot 1 mei) mogen honden op het strand van Hargen aan Zee loslopen. Dat mag in de zomer ook op de activiteitenstranden van Hargen (ten noorden en ten zuiden van het zonnestrand) voor 10:00 en na 19:00 uur. Op deze activiteitenstranden mag uw hond ook overdag mee in de zomer, mits aangelijnd. Kijk hier voor de vakantiehuizen op Buiten Bergen waar uw huisdier welkom is!

Hargen Sail

Het eerste weekend van juli is het feest in Hargen. Van vrijdag tot en met zondag kunnen bezoekers genieten van allerlei sportactiviteiten op het strand en op het water. Iedere avond tijdens Hargen Sail zijn er DJ- en muziekacts in een grote tent. Jong en oud is welkom en Hargen Sail is al meer dan dertig jaar een gratis evenement!