Geheime tips voor Schoorl en omgeving

De omgeving van Schoorl is enorm veelzijdig. Het ene moment zit u nog op een terrasje bij de drukbezochte kaasmarkt in Schoorl, het volgende moment wandelt u over een verlaten strand bij Hargen. Als u vakantie viert in een vakantiehuis op park Buiten Bergen, combineert u de natuur van een prachtig duingebied, brede stranden, gezellige dorpen en steden en weidse polders in een vakantie!

Onze geheime tips op een rijtje

Strand bij Camperduin

De kustlijn tussen Camperduin en Petten werd jarenlang bepaald door de Honds Bossche Zeewering. Deze vijf en een halve kilometer lange dijk beschermde het land tegen de zee. De dijk werd in 2015 verbreedt met een strand- en duinstrook ter grootte van driehonderd voetbalvelden. Daarnaast is er bij Camperduin een unieke strandlagune aangelegd waar kleine kinderen eindeloos kunnen spelen.

Kwal in de duinen

In het Noord-Hollands Duinreservaat tussen Castricum en Heemskerk ligt de grootste 'kwal' van Nederland. Het is de waterinlaat waar iedere minuut grote hoeveelheden water de duinen in wordt gepompt. Het water komt vanuit het IJsselmeer en wordt in de duinen gefiltreerd voor ons drinkwater. Bijzonder om hier op een middag naar toe te wandelen vanuit Johanna’s Hof aan de Johannisweg in Castricum.

Kanovaren tussen Bergen en Alkmaar

Wist u dat u tussen Bergen en Alkmaar uitstekend kunt kanovaren? Ten zuiden van Bergen ligt een prachtig poldergebied waar de gemeente een mooie vaarroute voor kano’s heeft uitgezet. Voor u het weet peddelt u zo naar het beroemde Waagplein in Alkmaar!

De dijk op bij Schoorldam

Op de grens van duinen en polder ligt het dorp Schoorldam dat gescheiden wordt door het Noord-Hollands kanaal. Geniet hier een middag van de talloze schepen en plezierboten die voorbij varen. De 126 kilometer lange, eeuwenoude omringdijk loopt ook langs Schoorldam. Een stukje fietsen over deze slingerende dijk is een heerlijk uitje!

Goddelijk lekker bier uit Egmond

In Egmond Binnen stond al in de Middeleeuwen een klooster waar uitstekend bier werd gebrouwen. In 2009 ontstond het idee om het Egmonds abdijbier onder de naam Sancti Adelberti opnieuw op de markt te brengen. U kunt het heerlijke bier kopen in de abdijwinkel in Egmond Binnen of gewoon bij de supermarkt in Egmond aan den Hoef.