Genieten in de Schoorlse Duinen

Vakantiepark Buitenbergen ligt letterlijk aan de rand van de Schoorlse Duinen. Als u uw vakantiehuis op Buiten Bergen verlaat, staat u vrijwel direct in het breedste duingebied van Nederland. In deze Schoorlse Duinen vindt u meer dan 60 kilometer aan wandelpaden. U wandelt hier door eeuwenoude bossen, stuivende duinen en over de hoogste duintoppen van ons land. Het gebied is ruim 1.800 hectare groot en is het hele jaar door toegankelijk. De verharde fietspaden in het gebied zijn goed toegankelijk voor rolstoelers. Honden zijn het hele jaar welkom,  behalve in het broedseizoen (van maart tot eind augustus), dan alleen aangelijnd. Op veel plekken in het duingebied kunt u de paden af en lekker struinen door de prachtige natuur.

Bijzondere natuur

In de Schoorlse Duinen zijn ook heidevelden. Die zijn in vrijwel geen enkel ander duingebied te vinden. In het gebied De Kerf zijn de bomen, die in de 19e eeuw werden aangeplant, weer weggehaald, zodat het zand weer mag stuiven. Zo ontstaan spontaan nieuwe duinen en kuilen waar o.a. de zandhagedis graag verblijft.

In juni en juli kunt u genieten van tienduizenden bloeiende dennenorchissen. Deze kleine witte orchideeën vormen een echt tapijt. In de herfst zijn er in de Schoorlse Duinen oek meer dan 800 soorten paddenstoelen tegenkomen.

Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen

Het bezoekerscentrum Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de rand van het dorpje Schoorl. Hier beginnen veel wandel- en fietsroutes. U kunt in het bezoekerscentrum ook terecht voor informatie over het gebied, leuke cadeautjes of een kopje koffie. In het speelbos Zandspoor, naast het bezoekerscentrum gelegen, kunnen kinderen genieten van een waterspeelplaats, boompoppen, een klimtouw en nog veel meer.

Kies uw huis op Buiten Bergen

Heeft u al zin in een lange wandeling door de Schoorlse Duinen? Zoek dan nu uw favoriete huis op het park op. Alle 56 huizen zijn individueel gepresenteerd met een eigen beschrijving, foto’s en beoordelingen. Zo weet u zeker dat u uw ideale huis op Buiten Bergen kunt kiezen.