Genieten in Schoorl, Groet en Camperduin

Door Silke op woensdag 30 januari 2019.

Als u vanaf vakantiepark Buiten Bergen rechts afslaat komt u op de weg naar Schoorl, Groet en Camperduin. Dit zijn drie met elkaar vervlochten dorpen, gelegen op het grensvlak van duinen en weilanden. De dorpen liggen als een lint aan de rand van het Nationale Park ‘De Schoolse Duinen’. Dit is het breedste duingebied van Nederland en heeft een oppervlakte van 1800 hectare. Er zijn in het gebied vele kilometers aan fiets- en wandelpaden. Heerlijk op te voet of op de fiets het duingebied te verkennen. Fietst u bijvoorbeeld eens naar Schoorl aan Zee, of drinkt u - middenin het bos - een drankje bij de Berenkuil. Dit paviljoen bestaat al sinds 1963 en ligt op een kruispunt van fiets- en wandelpaden en heeft een heerlijk terras én een gezellige open haard.

Doen in Schoorl

De grootste attractie van Schoorl is zonder twijfel het Klimduin, een gigantische zandbak uitmondend op een pleintje met gezellige terrassen. Ideaal voor spelende kinderen die zich vanaf de top naar beneden laten rollen door het duinzand. Als u de omgeving van Schoorl wat beter verkent, zult u nog een aantal kleinere klimduinen ontdekken.

Doen in Groet

Groet is een dorp met iets meer dan 1500 inwoners en heeft met Hargen een prachtige toegang tot het brede Noordzeestrand. Neem zeker even een kijkje op de Brink in het centrum van Groet. Hier staat het zeer fotogenieke Witte Kerkje en het kleinste en oudste (voormalige) raadhuis van Nederland. Het Noord Hollands kust pad (E9) loopt dwars door Groet.

Doen in Camperduin

Camperduin ligt aan het strand op de plek waar sinds 2014 een heel nieuw duingebied is ontstaan. Vanaf de Noordzee is hier maar liefst 30 miljoen kubieke meter zand opgespoten en is 14 hectare helmgras aangeplant. Nederland heeft er met dit project een oppervlakte van 400 voetbalvelden nieuw land bij gekregen. Op dit nieuwe strand is bij Camperduin een lagune aangelegd. In Nederland het enige meer op een strand. Heerlijk om te zwemmen of pootje te baden en een unieke plek voor allerlei sportieve activiteiten. De aanleg van het strand had ook een belangrijke reden. De Noord Hollandse kust is nu goed bestand tegen stormen van de zwaarste categorie, die eens in de 10.000 jaar voorkomen!

Huur een huis op Buiten Bergen

Komt u Schoorl, Groet en Camperduin ook ontdekken. Huur een huis op Buiten Bergen en geniet op de fiets van de prachtige omgeving!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Genieten in De Schoorlse Duinen

Door Silke op zondag 29 april 2018.

Vakantiepark Buitenbergen ligt letterlijk aan de rand van de Schoorlse Duinen. Als u uw vakantiehuis op Buiten Bergen verlaat, staat u vrijwel direct in het breedste duingebied van Nederland. In deze Schoorlse Duinen vindt u meer dan 60 kilometer aan wandelpaden. U wandelt hier door eeuwenoude bossen, stuivende duinen en over de hoogste duintoppen van ons land. Het gebied is ruim 1800 hectare groot en is het hele jaar door toegankelijk.

Lees verder >

Rennen in Schoorl

Door Silke op zaterdag 7 januari 2017.

In februari, als de winter op zijn koudst is, kunt u zichzelf warmlopen in Schoorl. Als sinds 1978 wordt in de prachtige plaats in de Noord Hollandse duinen de ‘’Schoorl Run’’ gehouden.  Er zijn routes uitgezet over 10, 21,1 (de halve marathon) en 30 kilometer. Voor de kinderen is er een speciale kids run die als eerste van start gaat.

Lees verder >

De Schoorlse Duinen op een bijzondere manier ontdekken

Door Silke op dinsdag 28 mei 2019.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt aan de rand van Schoorlse Duinen, het hoogste natuurlijke duingebied van ons land. Er liggen tientallen kilometers aan wandel- en fietspaden in dit unieke natuurgebied. U kunt – vanaf het park – eenvoudig het duingebied wandelend of op de fiets verkennen, maar er zijn ook bijzondere alternatieven manieren om het duingebied te verkennen.

Lees verder >