Genieten in Schoorl, Groet en Camperduin

Door Silke op woensdag 30 januari 2019.

Als u vanaf vakantiepark Buiten Bergen rechts afslaat komt u op de weg naar Schoorl, Groet en Camperduin. Dit zijn drie met elkaar vervlochten dorpen, gelegen op het grensvlak van duinen en weilanden. De dorpen liggen als een lint aan de rand van het Nationale Park ‘De Schoolse Duinen’. Dit is het breedste duingebied van Nederland en heeft een oppervlakte van 1800 hectare. Er zijn in het gebied vele kilometers aan fiets- en wandelpaden. Heerlijk op te voet of op de fiets het duingebied te verkennen. Fietst u bijvoorbeeld eens naar Schoorl aan Zee, of drinkt u - middenin het bos - een drankje bij de Berenkuil. Dit paviljoen bestaat al sinds 1963 en ligt op een kruispunt van fiets- en wandelpaden en heeft een heerlijk terras én een gezellige open haard.

Doen in Schoorl

De grootste attractie van Schoorl is zonder twijfel het Klimduin, een gigantische zandbak uitmondend op een pleintje met gezellige terrassen. Ideaal voor spelende kinderen die zich vanaf de top naar beneden laten rollen door het duinzand. Als u de omgeving van Schoorl wat beter verkent, zult u nog een aantal kleinere klimduinen ontdekken.

Doen in Groet

Groet is een dorp met iets meer dan 1500 inwoners en heeft met Hargen een prachtige toegang tot het brede Noordzeestrand. Neem zeker even een kijkje op de Brink in het centrum van Groet. Hier staat het zeer fotogenieke Witte Kerkje en het kleinste en oudste (voormalige) raadhuis van Nederland. Het Noord Hollands kust pad (E9) loopt dwars door Groet.

Doen in Camperduin

Camperduin ligt aan het strand op de plek waar sinds 2014 een heel nieuw duingebied is ontstaan. Vanaf de Noordzee is hier maar liefst 30 miljoen kubieke meter zand opgespoten en is 14 hectare helmgras aangeplant. Nederland heeft er met dit project een oppervlakte van 400 voetbalvelden nieuw land bij gekregen. Op dit nieuwe strand is bij Camperduin een lagune aangelegd. In Nederland het enige meer op een strand. Heerlijk om te zwemmen of pootje te baden en een unieke plek voor allerlei sportieve activiteiten. De aanleg van het strand had ook een belangrijke reden. De Noord Hollandse kust is nu goed bestand tegen stormen van de zwaarste categorie, die eens in de 10.000 jaar voorkomen!

Huur een huis op Buiten Bergen

Komt u Schoorl, Groet en Camperduin ook ontdekken. Huur een huis op Buiten Bergen en geniet op de fiets van de prachtige omgeving!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mountainbike lessen in Schoorl

Door Silke op woensdag 4 december 2019.

Hoewel er in Nederland geen echte bergen te vinden zijn, is het mountainbiken in ons land razend populair. Naar schatting rijden meer dan 150.000 mannen en vrouwen in ons land regelmatig ‘’offroad’’. Opvallend is dat meer dan de helft van de mountainbiker ouder dan 40 jaar is!

Lees verder >

Geheime strandtip

Door Silke op woensdag 30 mei 2018.
Categorieën:KustStrand

Bent u binnenkort op vakantie in een vakantiehuis op Buiten Bergen en wilt u een tip voor een prachtig strand, niet ver van het park? Neem dan eens een kijkje in Hargen aan Zee. Hargen aan Zee is niet echt een dorp, maar is een parkeerplaats in de duinen met een strandopgang, een strandpaviljoen en een super breed, rustig strand.

Lees verder >

Meidenmarkt in Schoorl

Door Silke op vrijdag 26 mei 2017.

 

Schoorl ligt - net als Bergen - een kwartiertje fietsen van vakantiepark Buiten Bergen. Het dorp Schoorl is al zeker duizend jaar oud. Rond het jaar 1000 stond het bekend als Scoronlo. In de 14e eeuw veranderde de naam in Scorle en aan het eind van de 17e eeuw werd het Schoorel genoemd dat langzaam werd verbasterd tot het huidige Schoorl.

Lees verder >