Groet uit Schoorl Run

Door Silke op dinsdag 24 september 2019.

Hardlopen is populair. Naar schatting lopen in ons land meer dan 2,4 miljoen mensen regelmatig een rondje, al dan niet in georganiseerd verband.

Het strand- en duingebied langs de Hollandse kust is een populair gebied om hard te lopen. Met de geur van de zee, de geluiden van de golven en een stevige wind tegen is hardlopen aan de kust afzien en genieten tegelijk.

Georganiseerd hardlopen
Hardlopers doen graag mee aan georganiseerde hardloopevenementen. Op de kalender van harldopen.nl staan dit jaar meer dan 1300 hardloopevenementen. Het gaat daarbij om allerlei evenementen, van maandelijkse recreatielopen tot de marathon van Rotterdam.

Hardlopen op vakantie
Bent u in februari op vakantie in een van de buitenhuizen op vakantiepark Buiten Bergen of bent u een fanatiek hardloper en wilt u in de winter meedoen aan een mooie loop door het Nederlandse kustgebied? Schrijf u dan in voor de Groet uit Schoorl Run. De startplek van de Groet uit Schoorl Run is aan de Voorweg in Schoorl, op 10 minuten fietsen van het park.

De Groet uit Schoorl Run wordt jaarlijks op de tweede zondag in februari georganiseerd. De loop is uitgegroeid tot een nationaal topevenement met een internationaal karakter met meer dan 9000 lopers.

Het succes van de Groet uit Schoorl Run is te danken aan haar unieke en afwisselende parcours. Het parcours loopt door het schitterende bos en duingebied van het Staatsbosbeheer. Met als hoogtepunt het doorkruisen van de pittoreske oude dorpskernen van Groet, Bregtdorp en Catrijp. Wees niet te laat en behoor tot 1 van de 9.000 deelnemers van dit fantastische evenement.

Organisatie van de Groet uit Schoorl run
De Groet uit Schoorl run wordt georganiseerd door Le Champion. Dit is een van de grootste sportverenigingen van Nederland met 20.000 leden en jaarlijks 200.000 deelnemers. Hiervan doet 70 procent aan hardlopen. Bij Le Champion werken 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers.

Aanmelden voor de Groet uit Schoorl run
Meedoen aan de Groet uit Schoorl Run kan op drie afstanden; 30 km, 10 km en de halve marathon over 21,1 km. Er is ook een aparte Kids Run over een afstand van 1200 meter.

Zorg dat u zich tijdig inschrijft via www.groetuitschoorlrun.nl/inschrijven

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Naar het strand in Schoorl

De Schoorlse Duinen op een bijzondere manier ontdekken

Door Silke op dinsdag 28 mei 2019.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt aan de rand van Schoorlse Duinen, het hoogste natuurlijke duingebied van ons land. Er liggen tientallen kilometers aan wandel- en fietspaden in dit unieke natuurgebied. U kunt – vanaf het park – eenvoudig het duingebied wandelend of op de fiets verkennen, maar er zijn ook bijzondere alternatieven manieren om het duingebied te verkennen.

Lees verder >

Genieten in Schoorl, Groet en Camperduin