Groet uit Schoorl Run

Door Silke op dinsdag 24 september 2019.

Hardlopen is populair. Naar schatting lopen in ons land meer dan 2,4 miljoen mensen regelmatig een rondje, al dan niet in georganiseerd verband.

Het strand- en duingebied langs de Hollandse kust is een populair gebied om hard te lopen. Met de geur van de zee, de geluiden van de golven en een stevige wind tegen is hardlopen aan de kust afzien en genieten tegelijk.

Georganiseerd hardlopen
Hardlopers doen graag mee aan georganiseerde hardloopevenementen. Op de kalender van harldopen.nl staan dit jaar meer dan 1300 hardloopevenementen. Het gaat daarbij om allerlei evenementen, van maandelijkse recreatielopen tot de marathon van Rotterdam.

Hardlopen op vakantie
Bent u in februari op vakantie in een van de buitenhuizen op vakantiepark Buiten Bergen of bent u een fanatiek hardloper en wilt u in de winter meedoen aan een mooie loop door het Nederlandse kustgebied? Schrijf u dan in voor de Groet uit Schoorl Run. De startplek van de Groet uit Schoorl Run is aan de Voorweg in Schoorl, op 10 minuten fietsen van het park.

De Groet uit Schoorl Run wordt jaarlijks op de tweede zondag in februari georganiseerd. De loop is uitgegroeid tot een nationaal topevenement met een internationaal karakter met meer dan 9000 lopers.

Het succes van de Groet uit Schoorl Run is te danken aan haar unieke en afwisselende parcours. Het parcours loopt door het schitterende bos en duingebied van het Staatsbosbeheer. Met als hoogtepunt het doorkruisen van de pittoreske oude dorpskernen van Groet, Bregtdorp en Catrijp. Wees niet te laat en behoor tot 1 van de 9.000 deelnemers van dit fantastische evenement.

Organisatie van de Groet uit Schoorl run
De Groet uit Schoorl run wordt georganiseerd door Le Champion. Dit is een van de grootste sportverenigingen van Nederland met 20.000 leden en jaarlijks 200.000 deelnemers. Hiervan doet 70 procent aan hardlopen. Bij Le Champion werken 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers.

Aanmelden voor de Groet uit Schoorl run
Meedoen aan de Groet uit Schoorl Run kan op drie afstanden; 30 km, 10 km en de halve marathon over 21,1 km. Er is ook een aparte Kids Run over een afstand van 1200 meter.

Zorg dat u zich tijdig inschrijft via www.groetuitschoorlrun.nl/inschrijven

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Meidenmarkt in Schoorl

Door Silke op vrijdag 26 mei 2017.

 

Schoorl ligt - net als Bergen - een kwartiertje fietsen van vakantiepark Buiten Bergen. Het dorp Schoorl is al zeker duizend jaar oud. Rond het jaar 1000 stond het bekend als Scoronlo. In de 14e eeuw veranderde de naam in Scorle en aan het eind van de 17e eeuw werd het Schoorel genoemd dat langzaam werd verbasterd tot het huidige Schoorl.

Lees verder >

Kofferbakmarkt in Schoorl

Door Silke op dinsdag 12 april 2016.

In Nederland zijn we gek op rommelmarkten.  Vrijwel ieder weekend worden er in scholen, buurtgebouwen en sporthallen grote en kleine rommelmarkten georganiseerd. Soms worden deze georganiseerd om geld op te halen voor een goed doel en soms worden de kraampjes bemand door professionele verkopers die een centje willen bijverdienen.

Lees verder >

Wandelen in Schoorl

Door Silke op vrijdag 9 juni 2017.

Park Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Bergen en Schoorl, direct aan de rand van de Schoorlse Duinen. Dit unieke natuurgebied heeft de hoogste (54 meter) en breedste (5 km) duinen van ons land. Het gebied is een paradijs voor wandelaars. Ruim 60 km wandelpad zijn er in de Schoorlse Duinen uitgezet. Door het handige wandelknooppunten systeem kunt u makkelijk uw eigen route bepalen.

Lees verder >