Jazzfestival Bergen

Dit jaar wordt op 4, 5 en 6 september voor de 35e keer Jazz &Sail georganiseerd. Jazz&Sail is een muziekfestival in Bergen en Bergen aan Zee. Jaarlijks komen in het eerste weekend van september duizenden bezoekers naar gezellige festival. Gratis toegankelijke optredens, spannende catamaranraces en heel veel gezelligheid. Het wordt gezien als het grootste muziekfestival boven het Noordzeekanaal.

De optredende bandjes en zangers worden betaald door de deelnemende horeca gelegenheden. Er is dan ook een gevarieerd aanbod met oude en nieuwe jazz, maar ook rock en soul. Voor de jeugd staan er bijvoorbeeld bij Eetcafé MontBlanc ook DJ’s en is er voor de liefhebbers echte “Jazz InDeeD” bij de Zusters te vinden.

De zeilwedstrijden in Bergen aan Zee beginnen op zaterdag en zondag om 12.00 uur. De muziekoptredens beginnen op vrijdag in het centrum van Bergen rond 21.00 uur. Op zaterdagmiddag is er in Bergen vanaf 14.00 uur vooral aandacht voor de lokaal bekende bandjes. ’s Avonds wordt het weer erg gezellig op meer dan 12 podia in Bergen en Bergen aan Zee. Op zondagmiddag kun je ook nog genieten van muziek in Bergen aan Zee.