Kerst in Bergen

Door Silke op dinsdag 27 november 2018.

Bent u rond de feestdagen in een van de huizen op vakantiepark Buiten Bergen en bent u op zoek naar een plekje met echte wintersfeer? Dan hebben wij een tip voor u!

In het centrum van kunstenaarsdorp Bergen is misschien wel een van de meest sfeervolle plekken aan de Nederlandse kust te vinden. Op een grasveld, omringd door gezellige restaurants, cafés en winkeltjes vindt u de ruïnekerk. Deze 15-eeuwse kerk werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog afgebrand en deels herbouwd.

Het terrein rond prachtige verlichte ruïnekerk is juist in de wintermaanden een prachtige plek om, zodra de zon onder is, een wandeling te maken en dan een drankje te drinken in een van de gezellige cafés rond de kerk.

Koopavond

Wilt u voor de feestdagen nog wat inkopen doen? Bergen heeft een flink aantal unieke winkels met de mooiste spullen voor het inrichten van uw huis, mooie kleding en lingerie, speelgoed, boeken en huishoudelijke artikelen. Bergen heeft op vrijdag koopavond. Dan kunt u uw shopping avond combineren met een bezoekje aan de verlichte ruïnekerk.

Kerstmarkt in de ruïnekerk

Traditioneel wordt op de tweede zondag van december van 12.00 tot 18.00 uur een oergezellige kerstmarkt georganiseerd. Er is muziek, theater, glühwein en veel kramen met mooie spullen. U kunt heerlijk rondslenteren op het terrein en u wordt verleid door de verleidelijke geuren van glühwein, oliebollen en poffertjes. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het goede doel

Kerstviering

Op kerstavond 24 december bent u hartelijk welkom voor de kerstnachtvieringen. Om 19.00 uur is er het kinderkerkfeest, een toegankelijke viering voor en door kinderen. Om 22.00 uur begint de kerstnachtdienst met muziek.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Paardrijden aan de kust

Door Silke op zondag 3 januari 2016.
Categorieën:ActiefKustNatuur

Met de wind in je haren op de rug van een paard door de branding galopperen… Je kent dit plaatje misschien uit een romantische film of van de kaft van een boek met een mooi liefdesverhaal.
Bij vakantiepark Buiten Bergen regel je zo’n romantisch tripje vrijwel naast de deur. 

Lees verder >

Naar het strand in Schoorl

Door Marielle op woensdag 25 februari 2015.
Categorieën:KustNatuur

Liefhebbers van rust en ruimte komen graag naar Schoorl. Bij ons vind je geen overvolle boulevards, drukke souvenirwinkels of strandtenten waar de muziek te hard aan staat. In Schoorl vind je dorpse gezelligheid, uitstekende horeca, gezellige winkels en prachtige natuur. Het strand is nooit ver weg en je kunt kiezen uit tientallen kilometers brede, schone zandstranden.

Lees verder >

Kofferbakmarkt in Schoorl

Door Silke op dinsdag 12 april 2016.

In Nederland zijn we gek op rommelmarkten.  Vrijwel ieder weekend worden er in scholen, buurtgebouwen en sporthallen grote en kleine rommelmarkten georganiseerd. Soms worden deze georganiseerd om geld op te halen voor een goed doel en soms worden de kraampjes bemand door professionele verkopers die een centje willen bijverdienen.

Lees verder >