Kerst in Bergen

Door Silke op dinsdag 27 november 2018.

Bent u rond de feestdagen in een van de huizen op vakantiepark Buiten Bergen en bent u op zoek naar een plekje met echte wintersfeer? Dan hebben wij een tip voor u!

In het centrum van kunstenaarsdorp Bergen is misschien wel een van de meest sfeervolle plekken aan de Nederlandse kust te vinden. Op een grasveld, omringd door gezellige restaurants, cafés en winkeltjes vindt u de ruïnekerk. Deze 15-eeuwse kerk werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog afgebrand en deels herbouwd.

Het terrein rond prachtige verlichte ruïnekerk is juist in de wintermaanden een prachtige plek om, zodra de zon onder is, een wandeling te maken en dan een drankje te drinken in een van de gezellige cafés rond de kerk.

Koopavond

Wilt u voor de feestdagen nog wat inkopen doen? Bergen heeft een flink aantal unieke winkels met de mooiste spullen voor het inrichten van uw huis, mooie kleding en lingerie, speelgoed, boeken en huishoudelijke artikelen. Bergen heeft op vrijdag koopavond. Dan kunt u uw shopping avond combineren met een bezoekje aan de verlichte ruïnekerk.

Kerstmarkt in de ruïnekerk

Traditioneel wordt op de tweede zondag van december van 12.00 tot 18.00 uur een oergezellige kerstmarkt georganiseerd. Er is muziek, theater, glühwein en veel kramen met mooie spullen. U kunt heerlijk rondslenteren op het terrein en u wordt verleid door de verleidelijke geuren van glühwein, oliebollen en poffertjes. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het goede doel

Kerstviering

Op kerstavond 24 december bent u hartelijk welkom voor de kerstnachtvieringen. Om 19.00 uur is er het kinderkerkfeest, een toegankelijke viering voor en door kinderen. Om 22.00 uur begint de kerstnachtdienst met muziek.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Ik ben verliefd!

Mooiste fietsroute van Schoorl

Door Silke op vrijdag 17 februari 2017.

Nederland is een echt fietsland, en dat geldt zeker ook voor onze kuststrook. Van Zeeuws Vlaanderen tot noordoost Groningen, overal vindt u prachtige fietspaden waar u met het heerlijke kustgevoel de mooiste plekjes kunt ontdekken. U kunt ervoor kiezen om heerlijk over de boulevards van onze badplaatsen te ‘’cruisen’’. Vanuit vakantiepark Buiten Bergen in Schoorl kunt u op de fiets alle kanten op. Een fietstocht door het Schoorlse duingebied moet u zeker gedaan hebben als u bij ons vakantie viert!

Lees verder >

Stranden in de kop van Noord-Holland

Vakantie in het noorden van Noord-Holland. Dat betekent vakantie in het deel van Nederland dat alles te bieden heeft waarom ons land bekend staat in de wereld. Polders, molens, dijken, historische dorpen en steden en … misschien wel de mooiste duingebieden en stranden van ons land.
 

Lees verder >