Kerst in Bergen

Door Silke op dinsdag 27 november 2018.

Bent u rond de feestdagen in een van de huizen op vakantiepark Buiten Bergen en bent u op zoek naar een plekje met echte wintersfeer? Dan hebben wij een tip voor u!

In het centrum van kunstenaarsdorp Bergen is misschien wel een van de meest sfeervolle plekken aan de Nederlandse kust te vinden. Op een grasveld, omringd door gezellige restaurants, cafés en winkeltjes vindt u de ruïnekerk. Deze 15-eeuwse kerk werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog afgebrand en deels herbouwd.

Het terrein rond prachtige verlichte ruïnekerk is juist in de wintermaanden een prachtige plek om, zodra de zon onder is, een wandeling te maken en dan een drankje te drinken in een van de gezellige cafés rond de kerk.

Koopavond

Wilt u voor de feestdagen nog wat inkopen doen? Bergen heeft een flink aantal unieke winkels met de mooiste spullen voor het inrichten van uw huis, mooie kleding en lingerie, speelgoed, boeken en huishoudelijke artikelen. Bergen heeft op vrijdag koopavond. Dan kunt u uw shopping avond combineren met een bezoekje aan de verlichte ruïnekerk.

Kerstmarkt in de ruïnekerk

Traditioneel wordt op de tweede zondag van december van 12.00 tot 18.00 uur een oergezellige kerstmarkt georganiseerd. Er is muziek, theater, glühwein en veel kramen met mooie spullen. U kunt heerlijk rondslenteren op het terrein en u wordt verleid door de verleidelijke geuren van glühwein, oliebollen en poffertjes. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het goede doel

Kerstviering

Op kerstavond 24 december bent u hartelijk welkom voor de kerstnachtvieringen. Om 19.00 uur is er het kinderkerkfeest, een toegankelijke viering voor en door kinderen. Om 22.00 uur begint de kerstnachtdienst met muziek.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantietrends 2016: luxe, duurzaam en familie

Door Silke op woensdag 3 februari 2016.
Categorieën:CultuurNieuws

Reisorganisatie Tui uit Duitsland heeft onlangs een onderzoek onder een groot aantal vakantiegangers gehouden om vast te stellen welke trends op vakantiegebied in 2016 het belangrijkst zijn.

Wat willen we op vakantie in 2016?

Lees verder >

Tip: Culinaire wandeling door Alkmaar

Meest schilderachtige plek aan de Noord-Hollandse kust

De inwoners van Groet hebben geen idee, maar het moeten er tienduizenden zijn; het aantal hobby- en kunstschilders die het Witte Kerkje van Groet op het doek hebben gezet. Ook als u binnenkort een vakantie doorbrengt in een vakantiehuis op park Buiten Bergen en geen schilder bent, adviseren wij u om een bezoekje te brengen aan het Witte Kerkje.

Lees verder >