Kerst in Bergen

Door Silke op dinsdag 27 november 2018.

Bent u rond de feestdagen in een van de huizen op vakantiepark Buiten Bergen en bent u op zoek naar een plekje met echte wintersfeer? Dan hebben wij een tip voor u!

In het centrum van kunstenaarsdorp Bergen is misschien wel een van de meest sfeervolle plekken aan de Nederlandse kust te vinden. Op een grasveld, omringd door gezellige restaurants, cafés en winkeltjes vindt u de ruïnekerk. Deze 15-eeuwse kerk werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog afgebrand en deels herbouwd.

Het terrein rond prachtige verlichte ruïnekerk is juist in de wintermaanden een prachtige plek om, zodra de zon onder is, een wandeling te maken en dan een drankje te drinken in een van de gezellige cafés rond de kerk.

Koopavond

Wilt u voor de feestdagen nog wat inkopen doen? Bergen heeft een flink aantal unieke winkels met de mooiste spullen voor het inrichten van uw huis, mooie kleding en lingerie, speelgoed, boeken en huishoudelijke artikelen. Bergen heeft op vrijdag koopavond. Dan kunt u uw shopping avond combineren met een bezoekje aan de verlichte ruïnekerk.

Kerstmarkt in de ruïnekerk

Traditioneel wordt op de tweede zondag van december van 12.00 tot 18.00 uur een oergezellige kerstmarkt georganiseerd. Er is muziek, theater, glühwein en veel kramen met mooie spullen. U kunt heerlijk rondslenteren op het terrein en u wordt verleid door de verleidelijke geuren van glühwein, oliebollen en poffertjes. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het goede doel

Kerstviering

Op kerstavond 24 december bent u hartelijk welkom voor de kerstnachtvieringen. Om 19.00 uur is er het kinderkerkfeest, een toegankelijke viering voor en door kinderen. Om 22.00 uur begint de kerstnachtdienst met muziek.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Met kinderen naar de Schoorlse Duinen

Door Silke op maandag 25 juni 2018.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt direct aan de voet van De Schoorlse Duinen, het breedste duingebied van Nederland. Het is een heerlijk gebied met meer dan 60 kilometer aan wandelroutes, hoge duinen en prachtige natuur. Ook voor (jonge) kinderen zijn De Schoorlse Duinen een paradijs. Wij geven u vijf uitstekende redenen om met uw kinderen de Schoorlse Duinen vanuit een vakantiehuis op Buiten Bergen te komen verkennen.

Lees verder >

Shoppen boven Amsterdam

Door Miranda op dinsdag 5 december 2017.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt in het noordelijk deel van Noord-Holland, het gebied dat ook wel wordt gepromoot als ‘Holland boven Amsterdam’. Ook voor liefhebbers van een middagje shoppen in een mooie oude stad, een gezellige markt of een uniek shopevenement zullen verrast zijn over de mogelijkheden. U hoeft er niet ver voor te rijden en parkeren is vaak gratis!

 

Lees verder >

Kofferbakmarkt in Schoorl

Door Silke op dinsdag 12 april 2016.

In Nederland zijn we gek op rommelmarkten.  Vrijwel ieder weekend worden er in scholen, buurtgebouwen en sporthallen grote en kleine rommelmarkten georganiseerd. Soms worden deze georganiseerd om geld op te halen voor een goed doel en soms worden de kraampjes bemand door professionele verkopers die een centje willen bijverdienen.

Lees verder >