Kunst tiendaagse Bergen bezoeken

Bergen is hét kunstenaarsdorp aan de Nederlandse kust. Het unieke dorp en de fraaie omgeving lokten aan het begin van de 20e eeuw schrijvers, schilders en beeldhouwers naar Bergen en Bergen aan Zee. Nog altijd laten kunstenaars zich graag inspireren door het licht, de natuur en de rust in en rond Bergen.

Tien dagen kunst aan de kust
Sinds 1993 word ieder jaar in Bergen en Bergen aan Zee een uniek kunstfestival georganiseerd. In de herfstvakantie (3e week van oktober) exposeren op meer dan 150 locaties bijna 300 kunstenaars hun werk. Er is kunst te bewonderen uit alle disciplines. Schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek. Jaarlijks komen meer dan 40.000 bezoekers naar dit bijzondere festival.

Kunst voor iedereen
De Kunst10daagse wil professionele kunstenaars, galeries en jong talent een podium voor hun artistieke producten bieden. Met het organiseren van exposities op zoveel locaties die (bijna allemaal) gratis toegankelijk zijn wil de organisatie de beeldende kunst zo laagdrempelig mogelijk houden.

Het hele jaar door kunstzinnig
Ook de rest van het jaar komen kunstliefhebbers in en rond Bergen aan hun trekken. Bezoek een van de galeries in het dorp, geniet van een film in het Filmtheater Cinebergen of kijk eens rond in Museum KRANENBURGH met haar museale en educatieve functie.

Bezoek Bergen tijdens de K10D
Komt u deze herfstvakantie genieten van kunst aan de Noord Hollandse kust? Vakantiepark Buiten Bergen ligt net buiten het kunstenaarsdorp Bergen. Kom een paar dagen vanuit uw vrijstaande vakantiehuis genieten van de kunst tijdens de Kunst10daagse in Bergen.