Lekker uit eten rond Bergen en Schoorl

Eten brengt mensen samen. Niks is fijner dan het genieten van elkaars gezelschap en smullen van lekkere gerechten. Naast het samen koken in het vakantiehuis, kan eten buiten de deur ook heerlijk zijn. Als je een paar dagen verblijft in een vakantiehuis op park Buiten Bergen, is het niet moeilijk om een gezellig restaurant te vinden. In zowel Bergen, Bergen aan Zee als Schoorl kun je kiezen uit een flink aantal restaurants in verschillende prijsklassen. We geven de acht restaurants (in willekeurige volgorde) waar wij graag een hapje eten!

1 Bergen Binnen

Restaurant Bergen Binnen ligt op een fijne plek aan de bosrand in het mooie Bergen. Dit sfeervolle restaurant is laagdrempelig. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een lunch of een volledig driegangendiner. Het restaurant serveert vooral vis, maar ook voor vlees en vega ben je hier aan het juiste adres.

2 Lekker Puh

In het dorpje Groet, net boven Schoorl ligt restaurant Lekker Puh. Het restaurant bestaat al meer dan twintig jaar en staat bekend om de ambachtelijke kwaliteit van de gerechten. Rundvlees uit Australië, lamsvlees uit Nieuw-Zeeland, eend uit Frankrijk, maar ook paling uit Langedijk. Met de beste ingrediënten worden door de keukenbrigade de lekkerste gerechten gemaakt.

3 Merlet

Merlet in Schoorl heeft een Michelinster en geloof ons, dat is volkomen terecht! Het restaurant met een sfeervolle open haard ligt aan de rand van het dorp met uitzicht op het duingebied. De menukaart wordt telkens op het seizoen aangepast en biedt een ruime keuze aan zorgvuldig samengestelde gerechten en menu’s.

4 Julie’s

Restaurant Julie’s ligt midden op het plein in Bergen. Het is een sfeervol restaurant waar je heerlijk kunt lunchen en dineren. Je kunt hier terecht voor lunch en diner maar ook speciale arrangementen zoals high wine, high tea en high gin. De vriendelijke bediening is bekend tot ver buiten Bergen!

5 Zilte Zoen

Direct aan de kust ligt, in het mooie Bergen aan Zee, restaurant Zilte Zoen. Het is een laagdrempelige horecagelegenheid waar je dagelijks welkom bent voor een kop koffie of een heerlijke vismaaltijd. Ook voor een gezin met (jonge) kinderen is Zilte Zoen een perfect restaurant. Al was het maar vanwege de uitgebreide kindermenukaart.

6 Wonders

Een begrip in Bergen is restaurant Wonders, gelegen tegenover de Ruïnekerk. Al sinds de opening in 2005 worden gasten hier verrast met lekker eten en drinken in een gastvrije ambiance.

7 Noord

Paviljoen Noord is een unieke locatie om op het strand te eten, het hele jaar door. In een sfeervol decor worden hier de lekkerste gerechten geserveerd. Het paviljoen is gelegen aan de meest noordelijke strandafgang in Bergen aan Zee en is ontworpen door Piet Hein Eek en ingericht met een verzameling van oud en nieuw meubilair.

8 Fabels

Restaurant Fabels ligt in het centrum van het mooie Bergen, direct tegenover de Ruïnekerk. Het is een gezellige, altijd drukke ontmoetingsplaats. Fabels staat voor ‘Food and Beverage & Lovely Service’. Kom maar eens gezellig langs. De kinderen zijn ook welkom want naast heerlijke kindergerechten liggen in Fabels de kleurboekjes en spelletjes klaar!

9. Duingroet

Restaurant Duingroet is een unieke eetgelegenheid gelegen in een prachtige duinomgeving. Het restaurant biedt een uitgebreide selectie van diverse gerechten. Dit restaurant is ook echt een aanrader voor vegetariërs, er staan namelijk fantastische opties op deze kaart. De sfeervolle inrichting maakt het restaurant de perfecte plek voor een onvergetelijk diner. 

Al met al heerlijke dineropties in de buurt van Bergen. Zoek je nog een accommodatie? Bekijk dan eens de prachtige vakantiehuizen op Buiten Bergen.

Bekijk vakantiehuizen