Leukste attracties voor kinderen rond Bergen

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Als je met kinderen op ons park verblijft, hoeven zij zich geen dag te vervelen. Lekker fietsen door de duinen of naar het strand. Een kijkje (en een ijsje) nemen in Schoorl, Bergen of Alkmaar of gewoon lekker genieten in en rond het huis op het park. Maar wil je er een dagje op uit met jonge kinderen? Dan is hier onze top 3 van attracties waar kinderen erg blij van worden:

Top 3 attracties voor kinderen in Noord Holland

1 De Goudvis in St Maartenszee
Attractiepark de Goudvis heeft een prachtige buitenspeeltuin. Hier vind je o.a. een enorme zandbak met klimtoren, trampolines, luchtkussens, trapskelters, kabelbanen en de grootste airtampoline van Europa. Maar als het wat minder weer is zullen je kinderen zich ook prima vermaken in het indoor speelparadijs. Kinderen tot 11 jaar kunnen zich vermaken op een oppervlakte van ruim 2200 m2 met klauternetten, ballenbakken, glijbanen en nog veel meer.
Attractiepark de Goudvis, Zeeweg 91 in Sint Maartenszee

2 Van Blanckendaell park in Tuitjenhorn
De leukste dierentuin boven het Noordzeekanaal ligt vlak bij Schagen. Hier vind je meer dan honderd dierensoorten uit de hele wereld. Zo zie je er rode Reuzenkangoeroe?s uit Australië, maar ook een heilige Ibis uit Egypte. Het park is zeer verzorgd ingericht en de dieren hebben prachtige verblijven. Bij het park hoort ook een heerlijke speeltuin met schommels, klimtoestellen en een mini draaimolen.

3 Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
Aan de andere kant van Noord Holland, direct aan het IJsselmeer, ligt het Zuiderzeemuseum. In het buitenmuseum maak je kennis met de huizen en levenswijze van de bewoners van de dorpjes rond de Zuiderzee - zoals het IJsselmeer toen nog heette ? in de 18e en 19e eeuw. Dagelijks worden er ook ambachten uit vervlogen tijden getoond. Helemaal nieuw in het museum is de attractie Waterwerken.  Een groot plein is ingericht met picknicktafels, een kijkwand en het speeleiland Schokland. Ook de andere voormalige Zuiderzee eilanden zijn opnieuw tot leven gebracht in het water voor het plein. Ze kunnen met een bootje bezocht worden.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Meidenmarkt in Schoorl

Door Silke op vrijdag 26 mei 2017.

 

Schoorl ligt ? net als Bergen ? een kwartiertje fietsen van vakantiepark Buiten Bergen. Het dorp Schoorl is al zeker duizend jaar oud. Rond het jaar 1000 stond het bekend als Scoronlo. In de 14e eeuw veranderde de naam in Scorle en aan het eind van de 17e eeuw werd het Schoorel genoemd dat langzaam werd verbasterd tot het huidige Schoorl.

Lees verder >

Luxe bungalowpark in de duinen

Door Silke op vrijdag 28 april 2017.

In Nederland zijn meer dan 1200 plekken waar meerdere vakantiehuizen op een terrein bij elkaar staan. Sommige van deze parken zijn complete dorpen met faciliteiten zoals winkels, horeca en soms zelfs meerdere zwembaden. Andere parken moeten het juist hebben van de rust en de ruimte. Hier staan een aantal huizen op hetzelfde terrein bij elkaar, maar zijn er verder geen faciliteiten.

Lees verder >

Markten in de kop van Noord-Holland