Leukste attracties voor kinderen rond Bergen

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Als je met kinderen op ons park verblijft, hoeven zij zich geen dag te vervelen. Lekker fietsen door de duinen of naar het strand. Een kijkje (en een ijsje) nemen in Schoorl, Bergen of Alkmaar of gewoon lekker genieten in en rond het huis op het park. Maar wil je er een dagje op uit met jonge kinderen? Dan is hier onze top 3 van attracties waar kinderen erg blij van worden:

Top 3 attracties voor kinderen in Noord Holland

1 De Goudvis in St Maartenszee
Attractiepark de Goudvis heeft een prachtige buitenspeeltuin. Hier vind je o.a. een enorme zandbak met klimtoren, trampolines, luchtkussens, trapskelters, kabelbanen en de grootste airtampoline van Europa. Maar als het wat minder weer is zullen je kinderen zich ook prima vermaken in het indoor speelparadijs. Kinderen tot 11 jaar kunnen zich vermaken op een oppervlakte van ruim 2200 m2 met klauternetten, ballenbakken, glijbanen en nog veel meer.
Attractiepark de Goudvis, Zeeweg 91 in Sint Maartenszee

2 Van Blanckendaell park in Tuitjenhorn
De leukste dierentuin boven het Noordzeekanaal ligt vlak bij Schagen. Hier vind je meer dan honderd dierensoorten uit de hele wereld. Zo zie je er rode Reuzenkangoeroe’s uit Australië, maar ook een heilige Ibis uit Egypte. Het park is zeer verzorgd ingericht en de dieren hebben prachtige verblijven. Bij het park hoort ook een heerlijke speeltuin met schommels, klimtoestellen en een mini draaimolen.

3 Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
Aan de andere kant van Noord Holland, direct aan het IJsselmeer, ligt het Zuiderzeemuseum. In het buitenmuseum maak je kennis met de huizen en levenswijze van de bewoners van de dorpjes rond de Zuiderzee - zoals het IJsselmeer toen nog heette – in de 18e en 19e eeuw. Dagelijks worden er ook ambachten uit vervlogen tijden getoond. Helemaal nieuw in het museum is de attractie Waterwerken.  Een groot plein is ingericht met picknicktafels, een kijkwand en het speeleiland Schokland. Ook de andere voormalige Zuiderzee eilanden zijn opnieuw tot leven gebracht in het water voor het plein. Ze kunnen met een bootje bezocht worden.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Groet uit Schoorl Run

Door Silke op dinsdag 24 september 2019.

Hardlopen is populair. Naar schatting lopen in ons land meer dan 2,4 miljoen mensen regelmatig een rondje, al dan niet in georganiseerd verband.

Het strand- en duingebied langs de Hollandse kust is een populair gebied om hard te lopen. Met de geur van de zee, de geluiden van de golven en een stevige wind tegen is hardlopen aan de kust afzien en genieten tegelijk.

Lees verder >

Geheime strandtip

Door Silke op woensdag 30 mei 2018.
Categorieën:KustStrand

Bent u binnenkort op vakantie in een vakantiehuis op Buiten Bergen en wilt u een tip voor een prachtig strand, niet ver van het park? Neem dan eens een kijkje in Hargen aan Zee. Hargen aan Zee is niet echt een dorp, maar is een parkeerplaats in de duinen met een strandopgang, een strandpaviljoen en een super breed, rustig strand.

Lees verder >

Top 5 redenen voor een bezoek aan Schoorl

Door Silke op zondag 15 november 2015.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt precies tussen de dorpen Bergen en Schoorl en hoort officieel tot de gemeente Schoorl. Schoorl ligt op een unieke plek aan de rand van Nationaal Park De Schoorlse Duinen en is al sinds het eind van de negentiende eeuw bekend als toeristendorp.

Wij geven je graag de 5 beste redenen voor een bezoek aan Schoorl.

Lees verder >