Leukste attracties voor kinderen rond Bergen

Als je met kinderen op ons park verblijft, hoeven zij zich geen dag te vervelen. Lekker fietsen door de duinen of naar het strand. Een kijkje (en een ijsje) nemen in Schoorl, Bergen of Alkmaar of gewoon lekker genieten in en rond het huis op het park. Maar wil je er een dagje op uit met jonge kinderen? Dan is hier onze top 3 van attracties waar kinderen erg blij van worden:

Top 3 attracties voor kinderen in Noord Holland

1 De Goudvis in St Maartenszee
Attractiepark de Goudvis heeft een prachtige buitenspeeltuin. Hier vind je o.a. een enorme zandbak met klimtoren, trampolines, luchtkussens, trapskelters, kabelbanen en de grootste airtampoline van Europa. Maar als het wat minder weer is zullen je kinderen zich ook prima vermaken in het indoor speelparadijs. Kinderen tot 11 jaar kunnen zich vermaken op een oppervlakte van ruim 2200 m2 met klauternetten, ballenbakken, glijbanen en nog veel meer.
Attractiepark de Goudvis, Zeeweg 91 in Sint Maartenszee

2 Van Blanckendaell park in Tuitjenhorn
De leukste dierentuin boven het Noordzeekanaal ligt vlak bij Schagen. Hier vind je meer dan honderd dierensoorten uit de hele wereld. Zo zie je er rode Reuzenkangoeroe’s uit Australië, maar ook een heilige Ibis uit Egypte. Het park is zeer verzorgd ingericht en de dieren hebben prachtige verblijven. Bij het park hoort ook een heerlijke speeltuin met schommels, klimtoestellen en een mini draaimolen.

3 Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
Aan de andere kant van Noord Holland, direct aan het IJsselmeer, ligt het Zuiderzeemuseum. In het buitenmuseum maak je kennis met de huizen en levenswijze van de bewoners van de dorpjes rond de Zuiderzee - zoals het IJsselmeer toen nog heette – in de 18e en 19e eeuw. Dagelijks worden er ook ambachten uit vervlogen tijden getoond. Helemaal nieuw in het museum is de attractie Waterwerken.  Een groot plein is ingericht met picknicktafels, een kijkwand en het speeleiland Schokland. Ook de andere voormalige Zuiderzee eilanden zijn opnieuw tot leven gebracht in het water voor het plein. Ze kunnen met een bootje bezocht worden.