Markten in de kop van Noord-Holland

Een van de favoriete activiteiten voor veel vakantiegangers is een bezoekje aan een markt. In de kop van Noord-Holland worden, zowel in de zomer als in de winter, veel gezellige markten georganiseerd. In deze blog lees je alles over onze favoriete markten in de buurt van Bergen.

Gezellig naar de markt in Noord-Holland

Wat dacht je van een bezoekje aan een braderie, jaarmarkt of rommelmarkt? Vooral in de zomermaanden worden er in de kop van Noord-Holland op veel plekken gezellige jaarmarkten en braderieën georganiseerd. Je geniet hier van veel gezelligheid, (streek)gerechten en de beste koopjes. 

Wij hebben de 3 leukste markten in de omgeving van Buiten Bergen voor je op een rijtje gezet.

1. West-Friese Folkloremarkt in Schagen

In de zomer vindt elke donderdag de West-Friese Folkloremarkt van Schagen plaats. Tien weken lang kun je genieten van de optocht in West-Friese klederdracht, diverse wagens die getrokken worden door paarden en allerlei activiteiten. De markt duurt tot ver in de middag en is bovendien veel groter dan de normale weekmarkt. Iedere week staat een ander thema centraal.

Kaasmarkt Alkmaar

2. Kaasmarkt in Alkmaar

Wist je trouwens dat je in juli en augustus ook op dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur de kaasmarkt in Alkmaar kunt bezoeken? Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is een bijzonder schouwspel. Het eeuwenoude Waagplein is iedere vrijdagochtend van eind maart tot eind september gevuld met kaas en kaasdragers.

Elke dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 en vrijdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur.

3. Zomeravondmarkt in Schoorl

Bezoekers kunnen iedere dinsdag in juli en augustus vanaf 15:00 uur genieten van de gezellige zomerbraderie in het centrum van Schoorl. Dit is een groot feest met foodtrucks, live muziek en acitiviteiten. Bovendien vindt je hier ruim vijftig kramen met een groot aanbod van diverse artikelen zoals kleding, speelgoed, sieraden en allerlei delicatessen.

Elke dinsdagavond van 15:00 tot 21:30 uur.

4. Shop & Foodmarkt in Groet

Ook op elke maandagavond kun je je uitgebreid vermaken in de buurt van Buiten Bergen. In Groet, op tien minuten rijden van het vakantiepark, wordt elke maandag de Shop & Foodmarkt georganiseerd rondom het witte kerkje van het dorp. Op deze zomeravondmarkt kun je je laten verleiden door lekker eten, handgemaakte producten en ander leuk koopwaar. Elke week is er een ander thema.

Dagmarkten in de kop van Noord-Holland

Natuurlijk zijn er in de verschillende steden en dorpen in Noord-Holland het hele jaar door ook 'normale’ dagmarkten. Hier kun je wekelijks terecht voor groenten, fruit, kaas, bloemen en nog veel meer koopjes. Wij zetten alle dagmarkten in de verschillende plaatsen in alfabetische volgorde voor je op een rij.

Bergen
Locatie: Centrum
Zaterdag – 08:30 tot 17:00 uur

Broek op Langedijk
Locatie: Marktplein
Donderdag – 09:00 tot 18:00 uur

Egmond aan Zee
Locatie: Centrum
Donderdag – 09:00 tot 14:00 uur

Heerhugowaard
Locatie: Raadhuisplein
Maandag – 10:00 tot 16:30 uur

Heiloo
Locatie: bij winkelcentrum ‘t Loo
Woensdag – 10:00 tot 16:00 uur

Schagen
Locatie: Gedempte Gracht en de Laan
Donderdag – 08:45 tot 13:00 uur

Het is altijd heerlijk om een markt te bezoeken, vooral in de zomer. Ben je ook enthousiast, maar heb je nog geen accommodatie in deze regio? Bekijk dan eens ons aanbod van vrijstaande vakantiehuizen in Bergen.

Bekijk vakantiehuizen