Met kinderen naar de Schoorlse Duinen

Door Silke op maandag 25 juni 2018.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt direct aan de voet van De Schoorlse Duinen, het breedste duingebied van Nederland. Het is een heerlijk gebied met meer dan 60 kilometer aan wandelroutes, hoge duinen en prachtige natuur. Ook voor (jonge) kinderen zijn De Schoorlse Duinen een paradijs. Wij geven u vijf uitstekende redenen om met uw kinderen de Schoorlse Duinen vanuit een vakantiehuis op Buiten Bergen te komen verkennen.

1 Klimduin
Deze 51 meter hoge zandberg is hét uitstapje voor jong en oud. De jongste kids raken niet uitgespeeld in het zand, terwijl de wat oudere jeugd naar beneden dendert … en weer omhoog klautert! Het klimduin ligt midden in het dorp Schoorl en terwijl uw kinderen zich vermaken kunt u plaatsnemen op een van de terrasjes met uitzicht op het duin!

2 Buitencentrum Schoorlse Duinen
Dit ontvangst- en informatiecentrum ligt net buiten het centrum van Schoorl, aan de rand van het duingebied. Hier beginnen talloze wandelingen, maar u vindt er ook een gezellige winkel met souvenirs. Er worden het hele jaar door allerlei activiteiten vanuit het buitencentrum georganiseerd zoals wandelingen met de boswachter, kindertheater en knutselmiddagen. 

3 Speelbos Zandspoor
In de duinen naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelbos Zandspoor. Hier kunnen kinderen lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje of verspringen in de zandbak. Tussen de bomen en achter de schermen van takken is het heerlijk verstoppertje spelen!

4 Kabouters en Elfjes
Niet ver van het Buitencentrum zijn ook twee wandelroutes voor kinderen van drie tot zeven jaar. De Elfjesdeurenroute voert kinderen langs verschillende deurtjes waarachter elfjes wonen. Iedereen krijgt een toverstokje mee. Of geef uw kind een puntmuts op en wandel samen de kabouterroute van twee kilometer. Onderweg zijn er kabouteropdrachten en spannende kabouterverhalen. Na afloop is er een kabouterdiploma.

5 Mountainbiken
In de Schoorlse Duinen vindt u een van de mooiste mountainbike routes van ons land. Lijkt het uw kind leuk om eens op de mountainbike een deel van het parcours te verkennen? Dat kan! Vanaf de Fietsenwinkel Schoorl start iedere woensdag om 14.30 uur en zaterdag om 9 uur of 10.45 uur een speciale cursus voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Eerst worden een aantal basistechnieken geoefend en daarna volgt een stoer ritje langs een wisselend gedeelte van het parcours. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Shoppen boven Amsterdam

Door Miranda op dinsdag 5 december 2017.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt in het noordelijk deel van Noord-Holland, het gebied dat ook wel wordt gepromoot als ‘Holland boven Amsterdam’. Ook voor liefhebbers van een middagje shoppen in een mooie oude stad, een gezellige markt of een uniek shopevenement zullen verrast zijn over de mogelijkheden. U hoeft er niet ver voor te rijden en parkeren is vaak gratis!

 

Lees verder >

Picasso in Alkmaar

Door Silke op zondag 17 april 2016.

Picasso verbleef in de zomer van 1905 een aantal weken in Noord-Holland. Hij verbleef in Schoorl en Schoorldam en maakte o.a. uitstapjes naar de kaasmarkt van Alkmaar en hij bestudeerde verschillende windmolens in de regio. Hij legde zijn observaties vast in zijn schetsboeken en hij schilderde met dekkende waterverf een aantal boerenmeisjes.

Lees verder >

Geheime strandtip

Door Silke op woensdag 30 mei 2018.
Categorieën:KustStrand

Bent u binnenkort op vakantie in een vakantiehuis op Buiten Bergen en wilt u een tip voor een prachtig strand, niet ver van het park? Neem dan eens een kijkje in Hargen aan Zee. Hargen aan Zee is niet echt een dorp, maar is een parkeerplaats in de duinen met een strandopgang, een strandpaviljoen en een super breed, rustig strand.

Lees verder >