Met kinderen naar de Schoorlse Duinen

Vakantiepark Buiten Bergen ligt direct aan de voet van De Schoorlse Duinen, het breedste duingebied van Nederland. Het is een heerlijk gebied met meer dan 60 kilometer aan wandelroutes, hoge duinen en prachtige natuur. Ook voor (jonge) kinderen zijn De Schoorlse Duinen een paradijs. Wij geven u vijf uitstekende redenen om met uw kinderen de Schoorlse Duinen vanuit een vakantiehuis op Buiten Bergen te komen verkennen.

1 Klimduin
Deze 51 meter hoge zandberg is hét uitstapje voor jong en oud. De jongste kids raken niet uitgespeeld in het zand, terwijl de wat oudere jeugd naar beneden dendert … en weer omhoog klautert! Het klimduin ligt midden in het dorp Schoorl en terwijl uw kinderen zich vermaken kunt u plaatsnemen op een van de terrasjes met uitzicht op het duin!

2 Buitencentrum Schoorlse Duinen
Dit ontvangst- en informatiecentrum ligt net buiten het centrum van Schoorl, aan de rand van het duingebied. Hier beginnen talloze wandelingen, maar u vindt er ook een gezellige winkel met souvenirs. Er worden het hele jaar door allerlei activiteiten vanuit het buitencentrum georganiseerd zoals wandelingen met de boswachter, kindertheater en knutselmiddagen. 

3 Speelbos Zandspoor
In de duinen naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelbos Zandspoor. Hier kunnen kinderen lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje of verspringen in de zandbak. Tussen de bomen en achter de schermen van takken is het heerlijk verstoppertje spelen!

4 Kabouters en Elfjes
Niet ver van het Buitencentrum zijn ook twee wandelroutes voor kinderen van drie tot zeven jaar. De Elfjesdeurenroute voert kinderen langs verschillende deurtjes waarachter elfjes wonen. Iedereen krijgt een toverstokje mee. Of geef uw kind een puntmuts op en wandel samen de kabouterroute van twee kilometer. Onderweg zijn er kabouteropdrachten en spannende kabouterverhalen. Na afloop is er een kabouterdiploma.

5 Mountainbiken
In de Schoorlse Duinen vindt u een van de mooiste mountainbike routes van ons land. Lijkt het uw kind leuk om eens op de mountainbike een deel van het parcours te verkennen? Dat kan! Vanaf de Fietsenwinkel Schoorl start iedere woensdag om 14.30 uur en zaterdag om 9 uur of 10.45 uur een speciale cursus voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Eerst worden een aantal basistechnieken geoefend en daarna volgt een stoer ritje langs een wisselend gedeelte van het parcours.