Met kinderen naar de Schoorlse Duinen

Door Silke op maandag 25 juni 2018.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt direct aan de voet van De Schoorlse Duinen, het breedste duingebied van Nederland. Het is een heerlijk gebied met meer dan 60 kilometer aan wandelroutes, hoge duinen en prachtige natuur. Ook voor (jonge) kinderen zijn De Schoorlse Duinen een paradijs. Wij geven u vijf uitstekende redenen om met uw kinderen de Schoorlse Duinen vanuit een vakantiehuis op Buiten Bergen te komen verkennen.

1 Klimduin
Deze 51 meter hoge zandberg is hét uitstapje voor jong en oud. De jongste kids raken niet uitgespeeld in het zand, terwijl de wat oudere jeugd naar beneden dendert … en weer omhoog klautert! Het klimduin ligt midden in het dorp Schoorl en terwijl uw kinderen zich vermaken kunt u plaatsnemen op een van de terrasjes met uitzicht op het duin!

2 Buitencentrum Schoorlse Duinen
Dit ontvangst- en informatiecentrum ligt net buiten het centrum van Schoorl, aan de rand van het duingebied. Hier beginnen talloze wandelingen, maar u vindt er ook een gezellige winkel met souvenirs. Er worden het hele jaar door allerlei activiteiten vanuit het buitencentrum georganiseerd zoals wandelingen met de boswachter, kindertheater en knutselmiddagen. 

3 Speelbos Zandspoor
In de duinen naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelbos Zandspoor. Hier kunnen kinderen lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje of verspringen in de zandbak. Tussen de bomen en achter de schermen van takken is het heerlijk verstoppertje spelen!

4 Kabouters en Elfjes
Niet ver van het Buitencentrum zijn ook twee wandelroutes voor kinderen van drie tot zeven jaar. De Elfjesdeurenroute voert kinderen langs verschillende deurtjes waarachter elfjes wonen. Iedereen krijgt een toverstokje mee. Of geef uw kind een puntmuts op en wandel samen de kabouterroute van twee kilometer. Onderweg zijn er kabouteropdrachten en spannende kabouterverhalen. Na afloop is er een kabouterdiploma.

5 Mountainbiken
In de Schoorlse Duinen vindt u een van de mooiste mountainbike routes van ons land. Lijkt het uw kind leuk om eens op de mountainbike een deel van het parcours te verkennen? Dat kan! Vanaf de Fietsenwinkel Schoorl start iedere woensdag om 14.30 uur en zaterdag om 9 uur of 10.45 uur een speciale cursus voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Eerst worden een aantal basistechnieken geoefend en daarna volgt een stoer ritje langs een wisselend gedeelte van het parcours. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Top 5 redenen voor een bezoek aan Schoorl

Door Silke op zondag 15 november 2015.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt precies tussen de dorpen Bergen en Schoorl en hoort officieel tot de gemeente Schoorl. Schoorl ligt op een unieke plek aan de rand van Nationaal Park De Schoorlse Duinen en is al sinds het eind van de negentiende eeuw bekend als toeristendorp.

Wij geven je graag de 5 beste redenen voor een bezoek aan Schoorl.

Lees verder >

Dagje Bergen

Door Silke op maandag 5 oktober 2015.

Dagje Bergen

Vakantiepark Buiten Bergen ligt precies tussen de dorpen Bergen en Schoorl, beide op zo’n 2,5 kilometer.  In beide dorpen kun je heerlijk uit eten en zijn grote supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Maar vooral in het dorp Bergen kun je ook terecht om een heerlijk dagje te shoppen.

Shoppen in Bergen

Lees verder >

Bijzondere bioscoop in Bergen

Door Silke op maandag 16 juli 2018.

Bent u filmliefhebber en binnenkort op vakantie in een huis op park Buiten Bergen? Dan boft u! In de bossen bij Bergen vindt u een van de meest bijzondere filmhuizen van ons land.

Voormalige houtzagerij

Op 21 november 1996 opende Filmtheater Cinebergen haar deuren in een historisch monument. De ‘Zwarte Schuur’ is een voormalige houtzagerij uit de vorige eeuw en ligt op het bosrijke landgoed van ‘t Oude Hof aan de Eeuwigelaan 7 in Bergen. 

Lees verder >