Mooiste fietsroute van Schoorl

Nederland is een echt fietsland, en dat is goed te zien bij onze kuststroken. Van Zeeuws Vlaanderen tot Noordoost Groningen, overal leiden prachtige fietspaden je naar de mooiste plekjes aan de kust. Zo kan je er voor kiezen om heerlijk over de boulevards van de Nederlandse badplaatsen te ‘’cruisen’’. Ook vanuit vakantiepark Buiten Bergen in Schoorl kan je met de fiets alle kanten op. Een must als je bij ons vakantie viert: een fietstocht door het prachtige Schoorlse duingebied! 

Fietsen vanaf Buiten Bergen

De Brede Duinenroute bij Schoorl is volgens veel fietsers de mooiste route die je in Nederland kan fietsen, en dat is niet geheel ten onrechte. Deze route leidt je door de schitterende Schoorlse Duinen; een duingebieden met een combinatie van bos, heide en (natuurlijk) hoge duinen. Deze route van ruim veertig kilometer begint dichtbij vakantiepark Buiten Bergen.

Nieuwste strand van Nederland

Het duingebied van Schoorl is het breedste duingebied van ons land. Op sommige plekken is het duingebied wel vijf kilometer breed. Heel bijzonder zijn de duintoppen van wel 55 meter hoog. Bij het verlaten van het duingebied kom je bij het nieuwste strand van Nederland. Van Camperduin tot Petten is namelijk vanaf juli 2014 30 miljoen kubieke meter zand uit de zee opgespoten. Hiermee is een nieuw strand en duingebied ontstaan van ruim 400 voetbalvelden groot. Door het duingebied loopt een mooi fietspad. Neem ook zeker een kijkje bij de Lagune; dit is het enige meer op het strand van ons land! Het water in de Lagune gaat mee met eb en vloed. Dankzij de uitvoering van dit project is de kustverdediging in dit gebied weer op orde voor de komende tientallen jaren.

Vogelreservaat De Putten

Direct achter het nieuwe strand en duingebied vindt u vogelreservaat De Putten. Dit is een favoriete broed- en overnachtingsplaats voor veel unieke vogelsoorten. De route is te koop bij de receptie van het park. Daarnaast kan je fietsen huren op het park, zodat je vanaf je eigen vakantiehuis de allermooiste routes kan fietsen. Lijkt jou dat ook wel wat? Bekijk dan hieronder ons aanbod!

Onze vakantiewoningen