Mooiste kustplaatsen van Noord-Holland

Noord-Holland heeft – inclusief Texel – meer dan 100 kilometer prachtige zandstranden en tientallen mooie kustplaatsen. Zandvoort is misschien wel de meest bekende en heeft als een van de weinige Nederlandse badplaatsen een eigen treinstation. Maar als je ons vraagt wat de mooiste badplaatsen van Noord-Holland zijn, dan weten we het wel. Dat zijn Schoorl, Bergen en Egmond aan Zee.

Alle drie de plaatsen liggen deze badplaatsen op fietsafstand van de vakantiehuizen op park Buiten Bergen. Maar we geven je graag per badplaats drie goede, objectieve redenen waarom dit de mooiste kustplaatsen van Noord-Holland zijn. 

1. Bergen

Altijd gezellig
Bergen leeft het hele jaar door. Overdekte terrassen, prima horeca en veel gezellige winkels maken een bezoek aan Bergen altijd een feestje.

Kunst te kust en te keur
Bergen is een kunstenaarsdorp. De kunstenaars van de Bergense school maakten prachtige schilderijen, voor een deel te bewonderen in Museum Kranenburgh. De ‘Bergense kunst tiendaagse’ (in oktober) is een begrip!

Ook aan Zee
Vanuit Bergen fiets je binnen 15 minuten door de duinen naar Bergen aan Zee. Geniet hier vanuit een van de hippe strandtenten van het heerlijke strand!

2. Schoorl

De mooiste duinen
Schoorl ligt midden in het mooiste en breedste duingebied van ons land, ‘De Schoorlse Duinen’. Geniet van de hoge duinen en prachtige uitzichten tijdens een wandeling. Het rustige strand van Schoorl is alleen via de duinen en op de fiets of wandelend te bereiken.

Merlet
Als sinds 1998 heeft Merlet ieder jaar haar Michelinster behouden. Dit restaurant aan de rand van het centrum van Schoorl is een reis waard!

Klimduin
In het centrum van Schoorl ligt het 51 meter hoge klimduin. Kinderen willen hier niet meer weg en dat is niet erg, want de ouders genieten aan de voet van het duin van een drankje op het terras.

3. Egmond aan Zee

Alles in één
Egmond heeft een gezellige dorpskern, een prachtig strand en rond het dorp ligt een prachtig duingebied

Mooi strand
Het strand bij Egmond is breed, schoon en zelfs op een zomerse dag nooit overvol.

Braderie
Iedere woensdagavond in juni, juli en augustus is er tijdens de braderie van Egmond volop gezelligheid in het centrum. Met 150 kramen is het lastig om niet met iets leuks thuis te komen.

Wil je eens verblijven nabij een van deze kustplaatsen? Boek dan een accommodatie op vakantiepark Buiten Bergen. 

Bekijk vakantiehuizen