Mountainbike lessen in Schoorl

Door Silke op woensdag 4 december 2019.

Hoewel er in Nederland geen echte bergen te vinden zijn, is het mountainbiken in ons land razend populair. Naar schatting rijden meer dan 150.000 mannen en vrouwen in ons land regelmatig ‘’offroad’’. Opvallend is dat meer dan de helft van de mountainbiker ouder dan 40 jaar is!

Bent u binnenkort een paar dagen op vakantie in een luxe vakantiehuis op Vakantiepark Buiten Bergen? Dan heeft u de perfecte gelegenheid om kennis te maken met het mountainbiken!

Mountainbiken in de duinen

De duinen van Schoorl zijn een mountainbike paradijs. De Schoorlse Duinen zijn onderdeel van het ‘Noord-Hollands Duinreservaat’ van Staatsbosbeheer. Dit duingebied is tot wel 5 kilometer breed en opvallend hoog. Het klimduin bij Schoorl is met 51 meter een van de hoogste duinen van Nederland.

Mountainbiken door de Schoorlse Duinen is ontzettend afwisselend. Bij iedere bocht geniet u prachtige uitzichten. Het landschap wisselt tussen dichte naaldbossen, steile duinen en uitgestrekte heidegebieden. Vooral in de vroege ochtend of aan het begin van de avond is het heerlijk rustig op het parcours.

Mountainbiken voor beginners en gevorderden

De mountainbike route die in het gebied is uitgezet, is geschikt voor recreanten die vooral van de mooie natuur willen genieten tot ervaren mountainbikers die competitief zichzelf en elkaar willen uitdagen. Tijdens de route kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen een gevaarlijk steile afdaling en een minder technisch zijpad. U kunt de route bovendien op verschillende punten starten of onderbreken of overstappen op het normale fietspad.

De duinen in met een professional

In de fietsenwinkel in Schoorl kunt u een mountainbike huren om het parcours op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt hier ook terecht om een rite met een professionele gids te maken.

James Hobbs is eigenaar van MTB Schoorl en begeleider van ritten door het duingebied. James heeft meer dan 20 jaar ervaring als gids en (outdoor) trainer. Hij is bovendien certified Lifeguard en docent Sport- en Bewegingsonderwijs.

Vanuit MTBSchoorl.nl wordt iedere week met een aantal trainingsgroepen in de duinen gereden. Er zijn ritten voor volwassenen, kinderen en Ladies Only. Voor de jeugd (van 7 tot 12 jaar) start elke woensdagmiddag om 14.30 uur en zaterdagochtend om 9 uur en 10.45 uur een rit vanaf de winkel in Schoorl. U kunt zich eenvoudig aansluiten bij een van de deze groepen of een privé les boeken.

Meer informatie over de verschillende trainingsgroepen kunt u vinden op MTBSchoorl.nl/mtb-lessen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Ruïnekerk in Bergen

Wandelen in Schoorl

Door Silke op vrijdag 9 juni 2017.

Park Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Bergen en Schoorl, direct aan de rand van de Schoorlse Duinen. Dit unieke natuurgebied heeft de hoogste (54 meter) en breedste (5 km) duinen van ons land. Het gebied is een paradijs voor wandelaars. Ruim 60 km wandelpad zijn er in de Schoorlse Duinen uitgezet. Door het handige wandelknooppunten systeem kunt u makkelijk uw eigen route bepalen.

Lees verder >

Rennen in Schoorl

Door Silke op zaterdag 7 januari 2017.

In februari, als de winter op zijn koudst is, kunt u zichzelf warmlopen in Schoorl. Als sinds 1978 wordt in de prachtige plaats in de Noord Hollandse duinen de ‘’Schoorl Run’’ gehouden.  Er zijn routes uitgezet over 10, 21,1 (de halve marathon) en 30 kilometer. Voor de kinderen is er een speciale kids run die als eerste van start gaat.

Lees verder >