Naar het strand in Schoorl

Liefhebbers van rust en ruimte komen graag naar Schoorl. Bij ons vind je geen overvolle boulevards, drukke souvenirwinkels of strandtenten waar de muziek te hard aan staat. In Schoorl vind je dorpse gezelligheid, uitstekende horeca, gezellige winkels en prachtige natuur. Het strand is nooit ver weg en je kunt kiezen uit tientallen kilometers brede, schone zandstranden. Hieronder de mogelijkheden die vanaf park Buiten Bergen het snelst bereikbaar zijn:

Stranden bij Schoorl

Schoorl aan Zee (6 km)
Schoorl aan Zee is alleen per fiets of te voet te bereiken. Dat maakt Schoorl aan Zee  uniek voor de Nederlandse kust en zorgt ervoor dat – zelfs op de mooiste zomerdag – het strand relatief rustig is. Bij het klimduin in het centrum van Schoorl ga je (te voet of op de fiets) het duingebied in. Na een tocht van minder dan 5 kilometer sta je op het strand!

Hargen aan Zee (8,5 km)
Wil je toch met de auto naar het strand, dan vind je bij Hargen aan Zee voldoende parkeergelegenheid. Kies ‘’Hargerstrandweg nr.1 Schoorl’’ in je navigatiesysteem en je komt terecht op de grote parkeerplaats bij het strand. Parkeertarieven zijn redelijk en het strand is met een speeltuintje en een post van de reddingsbrigade bijzonder kindvriendelijk. 

Bergen aan Zee (8,5 km)
Ook het strand van Bergen aan Zee is met de auto bereikbaar. Houd er rekening mee dat het hier in de zomer nog wel eens druk kan zijn. Op tijd vertrekken voor een parkeerplaats is dan het advies. Bergen aan Zee heeft een groot aanbod van verschillende restaurants, direct aan het strand gelegen. Strandpaviljoens voor een kopje koffie of een ijsje maar je kunt er ook heerlijk eten bij de ondergaande zon.

Bekijk het aanbod voor deze zomer