Naar het strand van Hargen aan Zee

Door Silke op dinsdag 2 april 2019.

Het strand is nooit ver weg als u vakantie viert in een vakantiehuis op park Buiten Bergen. Als u op de fiets naar het strand wilt, is het strand van Schoorl aan Zee een aanrader. Vanaf Buiten Bergen fietst u door het prachtige Noord-Hollands duinreservaat naar strandpaviljoen Paal 29. Dit gezellige paviljoen is alleen te voet of op de fiets te bereiken.

Een andere tip voor een heerlijk dagje aan het strand is Hargen aan Zee. Hargen ligt iets ten noorden van Schoorl aan Zee en is eigenlijk geen dorp, maar een verzameling strandpaviljoens en een heerlijk breed strand en tevens ook een parkeerplaats. Met de auto rijdt u vanuit Buiten Bergen binnen een kwartier door de duinen naar de grote parkeerplaats waar u voor een redelijk tarief kunt parkeren. U wandelt vanaf de parkeerplaats binnen vijf minuten naar het heerlijke zandstrand van Hargen aan Zee.

Hargen Aan Sail

Hargen aan Zee staat jaarlijks in het teken van sport, spel en entertainment. In het eerste weekend van juli vindt namelijk Hargen Aan Sail plaats, een groot evenement voor jong en oud. Op zee worden watersportwedstrijden gehouden en op het strand genieten honderden beachvolleyballers, voetballers, en frisbee-spelers van hun sport. Op het parkeerterrein staat een grote tent. Hier wordt van vrijdag tot en met zondag een gezellig feestprogramma met muziek van dj’s en bandjes georganiseerd.

Wandelen in Hargen aan Zee

Vanaf de parkeerplaats in Hargen aan Zee starten verschillende rondwandelingen door het duingebied en over het strand. Het duingebied bij Hargen heeft een veelzijdig natuuraanbod. Opvallend zijn de hoge duinen met prachtige vergezichten, uitgestrekte stuifduingebieden en smalle paadjes. Bij het wandelen van een van de routes, die vijf tot negen kilometer lang zijn, krijgt u het gevoel dat u in het buitenland op vakantie bent.

Geïnteresseerd in een vakantiehuis dicht bij Hagen aan Zee?

De vrijstaande, luxe vakantiehuizen van park Buiten Bergen bevinden zich op een prachtige plek midden in de natuur tussen de mooie dorpen Bergen en Schoorl aan de Noord-Hollandse kust. Badplaatsen als Bergen aan Zee en Hargen aan Zee liggen op fietsafstand. Dat geldt ook voor Alkmaar. Deze historische stad heeft een oergezellig centrum waar iedere vrijdagochtend de wereldberoemde kaasmarkt wordt georganiseerd.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Facebook

Door Petra op donderdag 18 december 2014.

Wilt u op de hoogte blijven van leuke acties en aanbiedingen van Buiten Bergen? Volg ons dan op Facebook 

Volgt u ons op Facebook, dan bent u als eerste op de hoogte van onze acties. Ook vermelden wij hier regelmatig leuke activiteiten en evenementen in de buurt van het vakantiepark. 

Lees verder >

Geheime tips voor Schoorl en omgeving

Door Silke op zondag 19 maart 2017.

De omgeving van Schoorl is enorm veelzijdig. Het ene moment zit u nog op een terrasje bij de drukbezochte kaasmarkt in Schoorl, het volgende moment wandelt u over een verlaten strand bij Hargen. Als u vakantie viert in een vakantiehuis op park Buiten Bergen, combineert u de natuur van een prachtig duingebied, brede stranden, gezellige dorpen en steden en weidse polders in een vakantie!

Lees verder >

Bier proeven in Bergen en omgeving

Door Silke op zondag 5 januari 2020.

Sinds ongeveer 2005 is de trend ontstaan om bewuster te eten en te drinken. Er is hiermee steeds meer vraag ontstaan naar ambachtelijke producten van goede kwaliteit, het liefst lokaal geproduceerd.

Lees verder >