Naar het strand van Hargen aan Zee

Door Silke op dinsdag 2 april 2019.

Het strand is nooit ver weg als u vakantie viert in een vakantiehuis op park Buiten Bergen. Als u op de fiets naar het strand wilt, is het strand van Schoorl aan Zee een aanrader. Vanaf Buiten Bergen fietst u door het prachtige Noord-Hollands duinreservaat naar strandpaviljoen Paal 29. Dit gezellige paviljoen is alleen te voet of op de fiets te bereiken.

Een andere tip voor een heerlijk dagje aan het strand is Hargen aan Zee. Hargen ligt iets ten noorden van Schoorl aan Zee en is eigenlijk geen dorp, maar een verzameling strandpaviljoens en een heerlijk breed strand en tevens ook een parkeerplaats. Met de auto rijdt u vanuit Buiten Bergen binnen een kwartier door de duinen naar de grote parkeerplaats waar u voor een redelijk tarief kunt parkeren. U wandelt vanaf de parkeerplaats binnen vijf minuten naar het heerlijke zandstrand van Hargen aan Zee.

Hargen Aan Sail

Hargen aan Zee staat jaarlijks in het teken van sport, spel en entertainment. In het eerste weekend van juli vindt namelijk Hargen Aan Sail plaats, een groot evenement voor jong en oud. Op zee worden watersportwedstrijden gehouden en op het strand genieten honderden beachvolleyballers, voetballers, en frisbee-spelers van hun sport. Op het parkeerterrein staat een grote tent. Hier wordt van vrijdag tot en met zondag een gezellig feestprogramma met muziek van dj’s en bandjes georganiseerd.

Wandelen in Hargen aan Zee

Vanaf de parkeerplaats in Hargen aan Zee starten verschillende rondwandelingen door het duingebied en over het strand. Het duingebied bij Hargen heeft een veelzijdig natuuraanbod. Opvallend zijn de hoge duinen met prachtige vergezichten, uitgestrekte stuifduingebieden en smalle paadjes. Bij het wandelen van een van de routes, die vijf tot negen kilometer lang zijn, krijgt u het gevoel dat u in het buitenland op vakantie bent.

Geïnteresseerd in een vakantiehuis dicht bij Hagen aan Zee?

De vrijstaande, luxe vakantiehuizen van park Buiten Bergen bevinden zich op een prachtige plek midden in de natuur tussen de mooie dorpen Bergen en Schoorl aan de Noord-Hollandse kust. Badplaatsen als Bergen aan Zee en Hargen aan Zee liggen op fietsafstand. Dat geldt ook voor Alkmaar. Deze historische stad heeft een oergezellig centrum waar iedere vrijdagochtend de wereldberoemde kaasmarkt wordt georganiseerd.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hoeveel zandkorrels liggen er op het strand?

U heeft het vast wel eens gedaan als u op vakantie aan het strand was, een flinke hand zand langzaam tussen uw vingers door laten stromen. Kreeg u ook het gevoel dat er op dat moment duizenden zandkorrels door uw hand liepen?

Hoeveel zandkorrels zullen er op het hele strand liggen?

Lees verder >

Genieten in Schoorl, Groet en Camperduin

Door Silke op woensdag 30 januari 2019.

Als u vanaf vakantiepark Buiten Bergen rechts afslaat komt u op de weg naar Schoorl, Groet en Camperduin. Dit zijn drie met elkaar vervlochten dorpen, gelegen op het grensvlak van duinen en weilanden. De dorpen liggen als een lint aan de rand van het Nationale Park ‘De Schoolse Duinen’. Dit is het breedste duingebied van Nederland en heeft een oppervlakte van 1800 hectare. Er zijn in het gebied vele kilometers aan fiets- en wandelpaden. Heerlijk op te voet of op de fiets het duingebied te verkennen.

Lees verder >

Geheime strandtip

Door Silke op woensdag 30 mei 2018.
Categorieën:KustStrand

Bent u binnenkort op vakantie in een vakantiehuis op Buiten Bergen en wilt u een tip voor een prachtig strand, niet ver van het park? Neem dan eens een kijkje in Hargen aan Zee. Hargen aan Zee is niet echt een dorp, maar is een parkeerplaats in de duinen met een strandopgang, een strandpaviljoen en een super breed, rustig strand.

Lees verder >