Niet op wintersport? Skiën doe je bij Buiten Bergen!

De jaarlijkse wintersporttrip is de favoriete vakantie van velen. Lekker één of twee weken op de latten in de sneeuw: met volle vaart van de piste af en daarna natuurlijk door naar de après-ski. Dit jaar niet op wintersport? In Bergen hebben we ons eigen skiparadijs, waar je maar liefst zeven maanden per jaar terecht kan.

Skiclub Il Primo in Bergen bestaat al meer dan vijftig jaar. De vereniging is opgericht door enthousiaste skiërs die ook buiten de vakanties om op de latten wilden staan. De piste die toen werd aangelegd was met een lengte van 71 meter de langste van Europa. Vandaag de dag is de baan echter nog een stukje langer: bij Il Primo beleef je maar liefst 1.500 m² aan skiplezier, onderverdeeld over een grote baan voor gevorderden en een kleine baan voor beginners. Beide banen zijn uitgerust met een skilift. Daarnaast beschikt de vereniging ook over een 1.100 meter lange ‘langlaufloipe’.

Bij Il Primo kun je dus skiën en langlaufen, maar ook snowboarden. Zo is er voor elke wintersportliefhebber wat wils. Bezoekers kunnen er tussen september en maart vrij gebruik maken van de banen en in de kerstvakantie zijn er speciale korte cursussen. Op die manier bent je klaar voor het ‘echte’ werk.

Voor meer informatie over skiclub Il Primo kun je de website bezoeken. Ben je nou ook nog op zoek naar een fijne vakantie in de buurt van Bergen? Kijk hieronder dan eens naar onze luxe accommodaties, die op een steenworpafstand van het skipark liggen. Wie weet zien we je straks op ski’s voorbij komen.

Boek een accommodatie