Niet op wintersport? Skiën doe je gewoon bij Buiten Bergen!

De jaarlijkse wintersport-trip is de favoriete vakantie van velen. Lekker één of twee weken op de latten in de sneeuw; met volle vaart van de piste af en daarna natuurlijk door naar de après-ski. Dat de wintersportvakantie dit jaar niet door kan gaan is dan ook een flinke domper voor veel Nederlanders. Baal jij er ook zo van dat je deze voorjaarsvakantie niet naar Frankrijk, Italië of Oostenrijk kan? Wees dan niet getreurd! In Bergen hebben we ons eigen skiparadijs, waar je maar liefst 7 maanden per jaar terecht kan!

Skiclub Il Primo in Bergen bestaan al meer dan 50 jaar. De vereniging is opgericht door enthousiaste skiërs die ook buiten de vakanties om op de latten wilden staan. De ‘piste’ die toen werd aangelegd was met een lengte van 71 meter de langste van Europa. Vandaag de dag is de baan echter nog een stukje langer: bij Il Primo beleef je maar liefst 1500 m² aan skiplezier, onderverdeeld over een grote baan voor gevorderden en een kleine baan voor beginners. Beide banen zijn uitgerust met een skilift. Daarnaast beschikt de vereniging ook over een 1100 meter lange ‘langlaufloipe’.

Bij Il Primo kan je dus skiën en langlaufen, maar ook snowboarden! Zo is er voor elke wintersportliefhebber wat wils. Bezoekers kunnen er tussen september en maart vrij gebruik maken van de banen, maar als je iets langer in de omgeving van Bergen verblijft kan je ook skilessen nemen. Je krijgt dan wekelijks ski-les van een professionele instructeur. Voor degenen die er maar een paar dagen zitten is de 3-daagse cursus een optie. Deze zijn beschikbaar in de herfst- en kerstvakantie. Op die manier ben jij klaar voor het ‘echte’ werk als je volgend jaar gewoon weer naar de Alpen kunt!

Voor meer informatie over skiclub Il Primo en voor de laatste corona maatregelen check je de website. Ben je nou nog op zoek naar een fijne vakantie locatie in de buurt van Bergen? Kijk hieronder dan eens naar onze luxe accommodaties, die op een steenworp afstand van het skipark liggen. Wie weet zien we jou straks op ski’s voorbij komen!

Boek een accommodatie

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal