Niet op wintersport? Skiën doet u bij Buiten Bergen!

De jaarlijkse wintersport-trip is de favoriete vakantie van velen. Lekker één of twee weken op de latten in de sneeuw: met volle vaart van de piste af en daarna natuurlijk door naar de après-ski. Als uw wintersportvakantie dit jaar niet door kan gaan, is dat een flinke domper. Desondanks niet getreurd. In Bergen hebben we ons eigen skiparadijs, waar u maar liefst 7 maanden per jaar terecht kan.

Skiclub Il Primo in Bergen bestaan al meer dan 50 jaar. De vereniging is opgericht door enthousiaste skiërs die ook buiten de vakanties om op de latten wilden staan. De ‘piste’ die toen werd aangelegd was met een lengte van 71 meter de langste van Europa. Vandaag de dag is de baan echter nog een stukje langer: bij Il Primo beleef je maar liefst 1.500 m² aan skiplezier, onderverdeeld over een grote baan voor gevorderden en een kleine baan voor beginners. Beide banen zijn uitgerust met een skilift. Daarnaast beschikt de vereniging ook over een 1.100 meter lange ‘langlaufloipe’.

Bij Il Primo kunt u dus skiën en langlaufen, maar ook snowboarden. Zo is er voor elke wintersportliefhebber wat wils. Bezoekers kunnen er tussen september en maart vrij gebruik maken van de banen, maar als u iets langer in de omgeving van Bergen verblijft, kunt u ook skilessen nemen. U krijgt dan wekelijks ski-les van een professionele instructeur. Op die manier bent u klaar voor het ‘echte’ werk wanneer dit weer kan.

Voor meer informatie over skiclub Il Primo en voor de laatste corona maatregelen kunt u de website van Il Promo bezoeken. Bent u nou ook nog op zoek naar een fijne vakantie in de buurt van Bergen? Kijk hieronder dan eens naar onze luxe accommodaties, die op een steenworpafstand van het skipark liggen. Wie weet zien we u straks op ski’s voorbij komen.

Boek een accommodatie