Paardrijden aan de kust

Met de wind in de haren op de rug van een paard door de branding galopperen… u kent dit plaatje misschien uit een romantische film of van de kaft van een boek met een mooi liefdesverhaal. Bij vakantiepark Buiten Bergen kunt u zo’n romantisch tripje vrijwel naast de deur regelen, bij de naastgelegen manege. 

Manege in de duinen

Duinmanege van Poelenburgh ligt op een paar honderd meter van de entree van ons park. Deze vijf sterren manege ligt direct aan de rand van het duinreservaat en heeft o.a. de beschikking over twee overdekte rijbanen, twee buitenrijbanen, diverse paddocks en een stapmolen.

U kunt hier terecht voor dressuurlessen, springlessen en carrousellessen. Maar u kunt bij de manege ook terecht voor een rit door de duinen of over het strand. Het hele jaar door en zelfs in de nachtelijke uren, bij volle maan!

Paardrijden zonder ervaring

Voor een rit over het strand, met of zonder begeleider, heeft u wel de nodige ruiter ervaring nodig. Nog geen ervaring? Kies dan voor een zogenaamde staprit. Deelnemers worden volledig begeleid door de medewerkers van de manege. Iedereen krijgt eerst een korte instructie in de binnen rijbaan om de basis principes van het paardrijden onder de knie te krijgen. Daarna krijgt iedereen een geschikt paard tot beschikking. U moet wel (verplicht) een ruitercap huren. Na de instructie gaat u met een groep stapvoets door het bos.

Meer informatie? Bekijk dan vooral de website van Duinmanege van Poelenburgh. Een vakantiehuis boeken nabij de manege? Bekijk dan ons aanbod.

Vakantiehuizen bekijken