Rennen in Schoorl

In februari, als de winter op zijn koudst is, kunt u zichzelf warmlopen in Schoorl. Als sinds 1978 wordt in de prachtige plaats in de Noord Hollandse duinen de ‘’Schoorl Run’’ gehouden.  Er zijn routes uitgezet over 10, 21,1 (de halve marathon) en 30 kilometer. Voor de kinderen is er een speciale kids run die als eerste van start gaat.

Alle routes gaan door het prachtige natuurgebied tussen Schoorl en Groet. Dit gebied, bekend als de Schoorlse Duinen, is erg veelzijdig en kent vooral asfalt en schelpenpaden. De hoge duintoppen worden in de routes vermeden, zodat de echte hardlopers prima tijden kunnen neerzetten. In 2007 werd de halve marathon door Kamiel Maasse uit Zeist gelopen in een uur, twee minuten en drie seconden. Het record staat nog altijd op zijn naam.

Geschiedenis van de Schoorl Run

In 1978 organiseerde de voetbalvereniging van Schoorl de eerste ‘’Marathon van Schoorl’’ om wat extra inkomsten voor de club te genereren. Het parcours ging in de beginjaren dwars door het bos waarbij ook het mulle zand van duinpaden niet werd ontzien. De wedstrijd kreeg van de deelnemers dan ook al snel het predicaat ‘’zwaarste marathon ter wereld’’.

Inschrijven voor de Marathon van Schoorl

Inschrijven voor de Schoorl Run kan via de website van de organisatie. De loop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een nationaal topevenement, dus het is raadzaam om op tijd in te schrijven. Zorg dat u voor de wedstrijd fit bent en boek een vakantiehuis op Buiten Bergen zodat u op de dag van de wedstrijd heerlijk uitgerust aan de start kunt verschijnen!