Shoppen boven Amsterdam

Vakantiepark Buiten Bergen ligt in het noordelijk deel van Noord-Holland, het gebied dat ook wel wordt gepromoot als 'Holland boven Amsterdam'. Ook voor liefhebbers van een middagje shoppen in een mooie oude stad, een gezellige markt of een uniek shopevenement zullen verrast zijn over de mogelijkheden. U hoeft er niet ver voor te rijden en parkeren is vaak gratis!

 

Leuke winkelsteden in Noord-Holland

Als u op vakantie bent op ons park is het strand op slechts enkele kilometers en beginnen de duinen letterlijk om de hoek. Maar wist u dat in de nabije omgeving een aantal prachtige winkelsteden liggen? Wij zetten ze op een rij:

Shoppen in Alkmaar
Alkmaar (op 5 kilometer van ons park) staat al jaren in de top 10 van Nederlandse winkelsteden. In de overzichtelijke, historische binnenstad zijn heel veel kleine, originele winkels te vinden. In Alkmaar zijn de winkels bovendien altijd open op zondag!

 




Shoppen in Schagen
Zo’n 15 kilometer (ook prima te fietsen!) boven Buiten Bergen ligt het pittoreske Schagen. De stad werd al in het jaar 969 genoemd en dat zie je terug in de fraaie oude gebouwen in het centrum. Neem hier ook een kijkje in het gezellige Makado Centrum. In dit overdekte winkelcentrum vindt u meer dan 25 winkels.

 

Shoppen in Hoorn, Enkhuizen en Medemblik
Aan de andere kant van Noord Holland, op zo’n 40 kilometer van Buiten Bergen liggen de historische IJsselmeerstadjes Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Stuk voor stuk heerlijke winkelsteden met een mooi historisch centrum en veel bijzondere winkels. Onderbreek uw shoppingtour in deze steden met een lunch op een terras aan een van de havens!

 

Shoppen in Den Helder
Den Helder, een half uurtje rijden vanaf Buiten Bergen, heeft een compacte binnenstad met veel prima winkels en een overdekt winkelcentrum. Net buiten het centrum ligt het gerestaureerde terrein van de oude Rijkswerf Willemsoord. Hier zijn gezellige restaurantjes en terrassen.

 

Shopevenementen in de regio
Wilt u eens een uniek shoppingevenement beleven in de omgeving van Buiten Bergen. Neem dan een kijkje op de Nachtmarkt in Kolhorn. In een van de mooiste dorpjes van Noord-Holland wordt in juni, juli en augustus maandelijks een unieke nachtmarkt gehouden. Rond de oude haven en de kerk staan meer dan 250 stalletjes en kramen opgesteld. Op de Langedijker streekmarkt, die gedurende twee dagen in september wordt georganiseerd, worden pure producten uit West Friesland gepresenteerd en verkocht. Smullen en genieten maar! De Tuinfair Midwoud is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste evenementen op het gebied van buitenleven, interieur, koken, kunst, muziek en theater. Geniet met Pinksteren drie dagen lang van dit bijzondere evenement. Maar vergeet ook de kunstmarkten in Bergen (op fietsafstand van het park) niet. In de zomermaanden is iedere donderdagmiddag, vanaf 17.00 uur de mooiste kunst te bekijken en te koop op het terrein rond de ruïnekerk.