Shoppen in Bergen en Schoorl

Door Silke op dinsdag 29 oktober 2019.

Winkelen is nog altijd één van de favoriete bezigheden van een heleboel mensen. Moeders en dochters, vriendinnen, partners en hele gezinnen… je komt ze allemaal tegen in de winkelstraten. Online shoppen mag dan erg populair zijn, we shoppen nog altijd meer dan 90% van alle spullen en kleding in een stenen winkel.

Veel keuze in winkels rond Buiten Bergen
Ook in de omgeving van de luxe huizen op vakantiepark Buiten Bergen zijn veel gezellige winkels te vinden. Alkmaar, op een half uurtje fietsen van het park, is een van de beste winkelsteden van ons land. Bovendien is het in Alkmaar iedere zondag koopzondag.
Maar ook dichterbij kan volop geshopt worden!

Shoppen in Bergen

In Bergen zijn prachtige winkels te vinden. Veel mooie kledingboetieks (voor dames en heren) maar ook een aantal winkels met mooie lifestyle- en woonartikelen. In Bergen is een grote speelgoedwinkel en twee prima boekwinkels. Op vrijdagavond is het koopavond. Bergen is ook bij uitstek de plek om heerlijke hapjes te shoppen. U vindt er gespecialiseerde slagers, bakkers, groentewinkels en een uitstekende viswinkel. Een heerlijk ijsje haalt u bij ijssalon Pinoccio en vergeet niet op zaterdag een kijkje te nemen op de gezellige markt rond de ruïnekerk.

De mooiste meubels en woonspulletjes
Liefhebbers van woonaccessoires en mooie meubels kijken hun ogen uit in Bergen. Wat dacht u van Stadspaviljoen Noord? Dit is het zusje van Strandpaviljoen Noord (uit Bergen aan Zee) waar naast woon- en keukenaccessoires allerlei leuke hebbedingetjes worden verkocht. Stadspaviljoen Noord verkoopt ook prachtige kunstbloemen. Riviera Maison, de bekende woonwinkelketen heeft een vestiging in Bergen. Rond de historische ruïnekerk komt u o.a. Find me Later, een winkel voor brocante woonspulletjes en kleine meubels tegen. Tegenover Find me Later is de winkel van Brechtje Olsthoorn, de dochter van de oprichter van modemerk Oilily. In haar chique winkel zijn meubels en accessoires van bekende merken uit de hele wereld te koop. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in Bergerac, een winkel vol mediterrane spulletjes, mooie kunstfoto’s en prachtige meubels.

Shoppen in Schoorl

Schoorl ligt direct aan het duingebied en staat vooral bekend om Het Klimduin, dat midden in het dorp ligt. Hier kunnen de kinderen - en menig stoere vader of moeder - met veel plezier van boven naar beneden rennen. Maar Schoorl heeft ook een gemoedelijke dorpskern met een ruime keuze aan winkels. Er zijn verschillende kledingwinkels waaronder de grote family store van Meyer en Meyer en de mooie damesmodewinkel van Van Vuuren. Bent u op zoek naar een bijzonder kaasje? Kaasboer Niek is dé kaasspeciaalzaak uit Schoorl. U kunt er terecht voor kaas uit de Beemster Polder en Lutjewinkel, waar de kazen op authentieke wijze worden bereid. Naast allerlei buitenlandse kazen, kaasfondue en boerenkaas verkoopt Niek ook allerlei Italiaanse delicatessen. Voor een lekker ijsje kunt u bij twee verschillende ijssalons terecht.  Schoorl heeft ook een boekwinkel. In juli en augustus is er in het dorp iedere dinsdag vanaf 17.30 uur een gezellige braderie met mode, sieraden, speelgoed en delicatessen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Jazzfestival Bergen

Door Petra op maandag 31 augustus 2015.
Categorieën:ActiefLeuke uitjes

Dit jaar wordt op 4, 5 en 6 september voor de 35e keer Jazz &Sail georganiseerd. Jazz&Sail is een muziekfestival in Bergen en Bergen aan Zee. Jaarlijks komen in het eerste weekend van september duizenden bezoekers naar gezellige festival. Gratis toegankelijke optredens, spannende catamaranraces en heel veel gezelligheid. Het wordt gezien als het grootste muziekfestival boven het Noordzeekanaal.

Lees verder >

Met kerst in Bergen en Schoorl

Wandelen in Schoorl

Door Silke op vrijdag 9 juni 2017.

Park Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Bergen en Schoorl, direct aan de rand van de Schoorlse Duinen. Dit unieke natuurgebied heeft de hoogste (54 meter) en breedste (5 km) duinen van ons land. Het gebied is een paradijs voor wandelaars. Ruim 60 km wandelpad zijn er in de Schoorlse Duinen uitgezet. Door het handige wandelknooppunten systeem kunt u makkelijk uw eigen route bepalen.

Lees verder >