Stranden in de kop van Noord-Holland

Vakantie in het noorden van Noord-Holland. Dat betekent vakantie in het deel van Nederland dat alles te bieden heeft waarom ons land bekend staat in de wereld. Polders, molens, dijken, historische dorpen en steden en … misschien wel de mooiste duingebieden en stranden van ons land.
 

Nederland heeft dan weliswaar meer dan 500 kilometer strand en duingebied, degenen die de kust in de kop van Noord-Holland hebben bezocht komen er graag weer terug. Sterker nog, vooral veel Duitse gasten beschouwen de kop van Noord Holland als hun ‘Geheimtip’. Het is de plek waar de stranden niet overvol zijn en waar je eindeloos door de duinen kunt dwalen.

Daarom naar het noorden van Noord-Holland

Er zijn veel goede redenen om het kustgebied boven het Noordzeekanaal te bezoeken. Wij geven u een aantal goede redenen.

De mooiste stranden van Nederland

Maar liefst acht Noordzeestranden in de kop van Noord-Holland hebben de blauwe vlag gekregen. Dit betekent dat het strand er zeer schoon en veilig is.

De meest rustige stranden van Nederland

De stranden in de kop van Noord-Holland zijn rustig. Dat komt simpelweg omdat er veel meer strand te verdelen is onder de bezoekers. Zelfs het strand in populaire badplaatsen als Bergen aan Zee of Egmond aan Zee is een stuk minder druk dan het strand in bijvoorbeeld Noordwijk, Zandvoort of Vrouwenpolder in Zeeland.

Unieke duingebieden

De hoogste duinen van Nederland vindt u in het brede duingebied van Schoorl. Of neem eens een kijkje het nieuwste duingebied van ons land, tussen Camperduin en Petten. Hier zijn duizenden kubieke meters zand uit de zee op de kust gespoten en is een compleet nieuw duingebied ontstaan.

Veel te zien in het achterland

Steden als Alkmaar, Schagen en zelfs Amsterdam liggen niet ver rijden van de stranden van de kop van Noord-Holland. Of ga lekker op de fiets. Vanuit Bergen en Schoorl bent u binnen een half uurtje in de prachtige kaasstad Alkmaar. En wist u dat u in het voorjaar in de omgeving van Petten en Egmond tientallen bollenvelden kunt bewonderen?

Gezellig en betaalbaar

In de kleinere badplaatsen als Callantsoog, Bergen aan Zee, Egmond, Petten en Julianadorp heeft men nog echt de tijd voor u. Ga gezellig eten op een terrasje of snuffel rond in een van de vele kleine winkeltjes. U zult verrast zijn over het betaalbare prijsniveau. Dat geldt trouwens ook voor de accommodaties.

Luxe vakantie in de Kop van Noord-Holland

Vakantiepark Buiten Bergen is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het noorden van Noord Holland. Geniet van uw vrijheid vanuit een luxe, vrijstaand vakantiehuis op ons rustige park. Huur een fiets bij de receptie en geniet van de rust en ruimte terwijl u rustig door de duinen naar het strand bij Schoorl fietst.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Rennen in Schoorl

Door Silke op zaterdag 7 januari 2017.

In februari, als de winter op zijn koudst is, kunt u zichzelf warmlopen in Schoorl. Als sinds 1978 wordt in de prachtige plaats in de Noord Hollandse duinen de ‘’Schoorl Run’’ gehouden.  Er zijn routes uitgezet over 10, 21,1 (de halve marathon) en 30 kilometer. Voor de kinderen is er een speciale kids run die als eerste van start gaat.

Lees verder >

Mooiste fietsroute van Schoorl

Door Silke op vrijdag 17 februari 2017.

Nederland is een echt fietsland, en dat geldt zeker ook voor onze kuststrook. Van Zeeuws Vlaanderen tot noordoost Groningen, overal vindt u prachtige fietspaden waar u met het heerlijke kustgevoel de mooiste plekjes kunt ontdekken. U kunt ervoor kiezen om heerlijk over de boulevards van onze badplaatsen te ‘’cruisen’’. Vanuit vakantiepark Buiten Bergen in Schoorl kunt u op de fiets alle kanten op. Een fietstocht door het Schoorlse duingebied moet u zeker gedaan hebben als u bij ons vakantie viert!

Lees verder >

Vakantietrends 2016: luxe, duurzaam en familie

Door Silke op woensdag 3 februari 2016.
Categorieën:CultuurNieuws

Reisorganisatie Tui uit Duitsland heeft onlangs een onderzoek onder een groot aantal vakantiegangers gehouden om vast te stellen welke trends op vakantiegebied in 2016 het belangrijkst zijn.

Wat willen we op vakantie in 2016?

Lees verder >