Stranden in de kop van Noord-Holland

Vakantie in het noorden van Noord-Holland. Dat betekent vakantie in het deel van Nederland dat alles te bieden heeft waarom ons land bekend staat in de wereld. Polders, molens, dijken, historische dorpen en steden en … misschien wel de mooiste duingebieden en stranden van ons land.
 

Nederland heeft dan weliswaar meer dan 500 kilometer strand en duingebied, degenen die de kust in de kop van Noord-Holland hebben bezocht komen er graag weer terug. Sterker nog, vooral veel Duitse gasten beschouwen de kop van Noord Holland als hun ‘Geheimtip’. Het is de plek waar de stranden niet overvol zijn en waar je eindeloos door de duinen kunt dwalen.

Daarom naar het noorden van Noord-Holland

Er zijn veel goede redenen om het kustgebied boven het Noordzeekanaal te bezoeken. Wij geven u een aantal goede redenen.

De mooiste stranden van Nederland

Maar liefst acht Noordzeestranden in de kop van Noord-Holland hebben de blauwe vlag gekregen. Dit betekent dat het strand er zeer schoon en veilig is.

De meest rustige stranden van Nederland

De stranden in de kop van Noord-Holland zijn rustig. Dat komt simpelweg omdat er veel meer strand te verdelen is onder de bezoekers. Zelfs het strand in populaire badplaatsen als Bergen aan Zee of Egmond aan Zee is een stuk minder druk dan het strand in bijvoorbeeld Noordwijk, Zandvoort of Vrouwenpolder in Zeeland.

Unieke duingebieden

De hoogste duinen van Nederland vindt u in het brede duingebied van Schoorl. Of neem eens een kijkje het nieuwste duingebied van ons land, tussen Camperduin en Petten. Hier zijn duizenden kubieke meters zand uit de zee op de kust gespoten en is een compleet nieuw duingebied ontstaan.

Veel te zien in het achterland

Steden als Alkmaar, Schagen en zelfs Amsterdam liggen niet ver rijden van de stranden van de kop van Noord-Holland. Of ga lekker op de fiets. Vanuit Bergen en Schoorl bent u binnen een half uurtje in de prachtige kaasstad Alkmaar. En wist u dat u in het voorjaar in de omgeving van Petten en Egmond tientallen bollenvelden kunt bewonderen?

Gezellig en betaalbaar

In de kleinere badplaatsen als Callantsoog, Bergen aan Zee, Egmond, Petten en Julianadorp heeft men nog echt de tijd voor u. Ga gezellig eten op een terrasje of snuffel rond in een van de vele kleine winkeltjes. U zult verrast zijn over het betaalbare prijsniveau. Dat geldt trouwens ook voor de accommodaties.

Luxe vakantie in de Kop van Noord-Holland

Vakantiepark Buiten Bergen is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het noorden van Noord Holland. Geniet van uw vrijheid vanuit een luxe, vrijstaand vakantiehuis op ons rustige park. Huur een fiets bij de receptie en geniet van de rust en ruimte terwijl u rustig door de duinen naar het strand bij Schoorl fietst.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Met de nachtwaker van de Schoorlse Duinen op ontdekkingstocht in de nacht

Met kinderen naar de Schoorlse Duinen

Door Silke op maandag 25 juni 2018.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt direct aan de voet van De Schoorlse Duinen, het breedste duingebied van Nederland. Het is een heerlijk gebied met meer dan 60 kilometer aan wandelroutes, hoge duinen en prachtige natuur. Ook voor (jonge) kinderen zijn De Schoorlse Duinen een paradijs. Wij geven u vijf uitstekende redenen om met uw kinderen de Schoorlse Duinen vanuit een vakantiehuis op Buiten Bergen te komen verkennen.

Lees verder >

Genieten in Schoorl, Groet en Camperduin

Door Silke op woensdag 30 januari 2019.

Als u vanaf vakantiepark Buiten Bergen rechts afslaat komt u op de weg naar Schoorl, Groet en Camperduin. Dit zijn drie met elkaar vervlochten dorpen, gelegen op het grensvlak van duinen en weilanden. De dorpen liggen als een lint aan de rand van het Nationale Park ‘De Schoolse Duinen’. Dit is het breedste duingebied van Nederland en heeft een oppervlakte van 1800 hectare. Er zijn in het gebied vele kilometers aan fiets- en wandelpaden. Heerlijk op te voet of op de fiets het duingebied te verkennen.

Lees verder >