Stranden in de kop van Noord-Holland

Door Miranda op vrijdag 6 oktober 2017.

Vakantie in het noorden van Noord-Holland. Dat betekent vakantie in het deel van Nederland dat alles te bieden heeft waarom ons land bekend staat in de wereld. Polders, molens, dijken, historische dorpen en steden en … misschien wel de mooiste duingebieden en stranden van ons land.
 

Nederland heeft dan weliswaar meer dan 500 kilometer strand en duingebied, degenen die de kust in de kop van Noord-Holland hebben bezocht komen er graag weer terug. Sterker nog, vooral veel Duitse gasten beschouwen de kop van Noord Holland als hun ‘Geheimtip’. Het is de plek waar de stranden niet overvol zijn en waar je eindeloos door de duinen kunt dwalen.

Daarom naar het noorden van Noord-Holland

Er zijn veel goede redenen om het kustgebied boven het Noordzeekanaal te bezoeken. Wij geven u een aantal goede redenen.

De mooiste stranden van Nederland

Maar liefst acht Noordzeestranden in de kop van Noord-Holland hebben de blauwe vlag gekregen. Dit betekent dat het strand er zeer schoon en veilig is.

De meest rustige stranden van Nederland

De stranden in de kop van Noord-Holland zijn rustig. Dat komt simpelweg omdat er veel meer strand te verdelen is onder de bezoekers. Zelfs het strand in populaire badplaatsen als Bergen aan Zee of Egmond aan Zee is een stuk minder druk dan het strand in bijvoorbeeld Noordwijk, Zandvoort of Vrouwenpolder in Zeeland.

Unieke duingebieden

De hoogste duinen van Nederland vindt u in het brede duingebied van Schoorl. Of neem eens een kijkje het nieuwste duingebied van ons land, tussen Camperduin en Petten. Hier zijn duizenden kubieke meters zand uit de zee op de kust gespoten en is een compleet nieuw duingebied ontstaan.

Veel te zien in het achterland

Steden als Alkmaar, Schagen en zelfs Amsterdam liggen niet ver rijden van de stranden van de kop van Noord-Holland. Of ga lekker op de fiets. Vanuit Bergen en Schoorl bent u binnen een half uurtje in de prachtige kaasstad Alkmaar. En wist u dat u in het voorjaar in de omgeving van Petten en Egmond tientallen bollenvelden kunt bewonderen?

Gezellig en betaalbaar

In de kleinere badplaatsen als Callantsoog, Bergen aan Zee, Egmond, Petten en Julianadorp heeft men nog echt de tijd voor u. Ga gezellig eten op een terrasje of snuffel rond in een van de vele kleine winkeltjes. U zult verrast zijn over het betaalbare prijsniveau. Dat geldt trouwens ook voor de accommodaties.

Luxe vakantie in de Kop van Noord-Holland

Vakantiepark Buiten Bergen is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het noorden van Noord Holland. Geniet van uw vrijheid vanuit een luxe, vrijstaand vakantiehuis op ons rustige park. Huur een fiets bij de receptie en geniet van de rust en ruimte terwijl u rustig door de duinen naar het strand bij Schoorl fietst.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Dagje Bergen

Door Silke op maandag 5 oktober 2015.

Dagje Bergen

Vakantiepark Buiten Bergen ligt precies tussen de dorpen Bergen en Schoorl, beide op zo’n 2,5 kilometer.  In beide dorpen kun je heerlijk uit eten en zijn grote supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Maar vooral in het dorp Bergen kun je ook terecht om een heerlijk dagje te shoppen.

Shoppen in Bergen

Lees verder >

Picasso in Alkmaar

Door Silke op zondag 17 april 2016.

Picasso verbleef in de zomer van 1905 een aantal weken in Noord-Holland. Hij verbleef in Schoorl en Schoorldam en maakte o.a. uitstapjes naar de kaasmarkt van Alkmaar en hij bestudeerde verschillende windmolens in de regio. Hij legde zijn observaties vast in zijn schetsboeken en hij schilderde met dekkende waterverf een aantal boerenmeisjes.

Lees verder >

Vanaf Buiten Bergen naar het strand

Door Silke op vrijdag 15 december 2017.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt aan de rand van natuurpark de Schoorlse Duinen, tussen de prachtige dorpen Bergen en Schoorl aan de Noord-Hollandse kust. Buiten Bergen is een ideale bestemming voor mensen die rust, ruimte, privacy, natuur en … het strand houden. De luxe, vrijstaande huizen op het park staan allemaal op een ruime kavel. Op het park zijn, naast een receptie (met fietsverhuur en broodjesservice) en een kleine speeltuin voor jonge kinderen geen faciliteiten te vinden.

Lees verder >