Stranden in de kop van Noord-Holland

Door Miranda op vrijdag 6 oktober 2017.

Vakantie in het noorden van Noord-Holland. Dat betekent vakantie in het deel van Nederland dat alles te bieden heeft waarom ons land bekend staat in de wereld. Polders, molens, dijken, historische dorpen en steden en … misschien wel de mooiste duingebieden en stranden van ons land.
 

Nederland heeft dan weliswaar meer dan 500 kilometer strand en duingebied, degenen die de kust in de kop van Noord-Holland hebben bezocht komen er graag weer terug. Sterker nog, vooral veel Duitse gasten beschouwen de kop van Noord Holland als hun ‘Geheimtip’. Het is de plek waar de stranden niet overvol zijn en waar je eindeloos door de duinen kunt dwalen.

Daarom naar het noorden van Noord-Holland

Er zijn veel goede redenen om het kustgebied boven het Noordzeekanaal te bezoeken. Wij geven u een aantal goede redenen.

De mooiste stranden van Nederland

Maar liefst acht Noordzeestranden in de kop van Noord-Holland hebben de blauwe vlag gekregen. Dit betekent dat het strand er zeer schoon en veilig is.

De meest rustige stranden van Nederland

De stranden in de kop van Noord-Holland zijn rustig. Dat komt simpelweg omdat er veel meer strand te verdelen is onder de bezoekers. Zelfs het strand in populaire badplaatsen als Bergen aan Zee of Egmond aan Zee is een stuk minder druk dan het strand in bijvoorbeeld Noordwijk, Zandvoort of Vrouwenpolder in Zeeland.

Unieke duingebieden

De hoogste duinen van Nederland vindt u in het brede duingebied van Schoorl. Of neem eens een kijkje het nieuwste duingebied van ons land, tussen Camperduin en Petten. Hier zijn duizenden kubieke meters zand uit de zee op de kust gespoten en is een compleet nieuw duingebied ontstaan.

Veel te zien in het achterland

Steden als Alkmaar, Schagen en zelfs Amsterdam liggen niet ver rijden van de stranden van de kop van Noord-Holland. Of ga lekker op de fiets. Vanuit Bergen en Schoorl bent u binnen een half uurtje in de prachtige kaasstad Alkmaar. En wist u dat u in het voorjaar in de omgeving van Petten en Egmond tientallen bollenvelden kunt bewonderen?

Gezellig en betaalbaar

In de kleinere badplaatsen als Callantsoog, Bergen aan Zee, Egmond, Petten en Julianadorp heeft men nog echt de tijd voor u. Ga gezellig eten op een terrasje of snuffel rond in een van de vele kleine winkeltjes. U zult verrast zijn over het betaalbare prijsniveau. Dat geldt trouwens ook voor de accommodaties.

Luxe vakantie in de Kop van Noord-Holland

Vakantiepark Buiten Bergen is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het noorden van Noord Holland. Geniet van uw vrijheid vanuit een luxe, vrijstaand vakantiehuis op ons rustige park. Huur een fiets bij de receptie en geniet van de rust en ruimte terwijl u rustig door de duinen naar het strand bij Schoorl fietst.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wie was Jan van Scorel?

Door Silke op zaterdag 24 september 2016.
Categorieën:CultuurKust

Leonardo da Vinci is misschien wel de bekendste Italiaan uit de Renaissancetijd. Hij was een echte alleskunner die als wetenschapper, uitvinder en kunstenaar op hoog niveau presteerde. Maar wist u dat wij in Nederland ook zo iemand hadden?

Lees verder >

Geheime tips voor Schoorl en omgeving

Door Silke op zondag 19 maart 2017.

De omgeving van Schoorl is enorm veelzijdig. Het ene moment zit u nog op een terrasje bij de drukbezochte kaasmarkt in Schoorl, het volgende moment wandelt u over een verlaten strand bij Hargen. Als u vakantie viert in een vakantiehuis op park Buiten Bergen, combineert u de natuur van een prachtig duingebied, brede stranden, gezellige dorpen en steden en weidse polders in een vakantie!

Onze geheime tips op een rijtje

Strand bij Camperduin

Lees verder >

Uw eigen kerstboom uit de duinen

Door Silke op vrijdag 11 november 2016.
Categorieën:KustNatuurNieuws

We zijn in Nederland gek op kerst. Bijna negentig procent van de Nederlanders zal dit jaar kerst vieren en bij vrijwel iedere kerstvierder staat ook een kerstboom in huis. Uit onderzoek blijkt dat we ook graag voor een flinke boom kiezen. Het grootste deel van de kerstbomen in de Nederlandse huizen is tenminste anderhalve meter hoog.

De meeste kerstbomen worden in de week na Sinterklaas aangeschaft en in het tweede of derde weekend van december opgetuigd.

Lees verder >