Top 5 redenen voor een bezoek aan Schoorl

Vakantiepark Buiten Bergen ligt precies tussen de dorpen Bergen en Schoorl en hoort officieel tot de gemeente Schoorl. Schoorl ligt op een unieke plek aan de rand van Nationaal Park De Schoorlse Duinen en is al sinds het eind van de negentiende eeuw bekend als toeristendorp.

Wij geven u graag de 5 beste redenen voor een bezoek aan Schoorl.

1. Klimduin
Midden in het dorp ligt een 51 meter hoge zandberg: De klimduin. Kinderen vermaken zich de hele dag met klimmen, graven en door het zand naar beneden rollen. Geen zin om mee te rennen, dan zult u zich prima vermaken op een van de terrasjes aan de voet van de klimduin.

2. Merlet
Restaurant Merlet is een begrip in de regio. Dit - met een Michelinster bekroonde  - restaurant biedt een mooie mengeling van de Franse klassieke en moderne keuken. Hier geniet u van een maaltijd waar u nog lang over na zult praten. In het Grand Café Bourgogne, dat ook bij Merlet hoort, eet u ook uitstekend en in een informele setting.

3. Mountainbike route
Als u vanuit Bergen richting Schoorl rijdt, vindt u aan uw rechterhand een parkeerterrein, vlak voor manege Poelenburg. Net voor deze parkeerplaats is een scherpe bocht. Hier begint een MTB route die voor velen bekend staat als de mooiste (en zwaarste) van ons land. De route loopt door donkere bossen en brengt u dicht bij de zee langs het unieke natuurgebied De Kerf. Het letterlijke hoogtepunt in de route is de Schoorlse Nok. Hier bevindt u zich op 48 meter boven NAP.

4. Buitencentrum de Schoorlse Duinen
Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de rand van Nationaal Park De Schoorlse duinen. Hier starten verschillende wandel- en fietsroutes. Ook kunt u in dit bezoekerscentrum terecht voor informatie over het natuurgebied, allerlei leuke activiteiten, kinderfeestjes en vergaderingen.

5. Fietstocht naar het strand
Vanuit het centrum van Schoorl brengt een fietstocht door de duinen u naar een prachtig breed strand. Omdat het niet mogelijk is om er met de auto te komen, is het er zelfs op warme zomerdagen lekker rustig.