Waarom Bergen zo bijzonder is

Ben je op zoek naar brede rustige stranden, prachtige duinen en de mooiste kustdorpen… dan wordt het tijd voor een vakantie in de omgeving van Bergen. Nog geen 10 kilometer ten noorden van Alkmaar ligt dit kunstenaarsdorp aan de rand van het Noord Hollands duinreservaat. Als je het dorp binnenrijdt merk je direct… dit is geen gewone vakantieplaats. Lommerrijke lanen, prachtige riet gedekte villa’s en een oergezellig centrum met kleine cafeetjes, prima restaurants en de beste ijssalon van West Nederland. Hier wil je nooit meer weg.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt – de naam zeg het al - net buiten Bergen. Op de fiets ben je in minder dan 15 minuten in het centrum van het dorp. We geven je graag 3 redenen waarom het zo fijn is om een paar dagen in en rond Bergen door te brengen.

Drie redenen voor een vakantie in en rond Bergen

1 De kunstzinnige sfeer

Kunstenaars ontdekken vanaf het eind van de 19e eeuw het dorp. Vooral de schilders trekken de aandacht: een aantal van hen vormt begin 20e eeuw de Bergense School. Deze Bergense School genoot internationale bekendheid en zette het Noord-Hollandse dorp aan de Noordzee op de kaart. Nog altijd zijn er in Bergen tientallen galeries te vinden en de Kunsttiendaagse in oktober is altijd druk bezocht. Neem vooral ook een kijkje in het kunstmuseum Kranenburgh.

2 De uitstekende horeca

In Bergen zijn maar liefst 35 restaurants te vinden. Het merendeel heeft een Franse keuken maar ook liefhebbers van de Japanse, Indonesische, Thaise, Kantonese, Italiaanse en zelfs Braziliaanse keuken komen hier aan hun trekken. Geniet ook van een drankje op een van de vele terrassen in het levendige centrum.

3 De prachtige omgeving

Als u Bergen via de ‘Eeuwige Laan’ uitrijdt begrijpt u waarom Bergen wel het Aerdenhout van Alkmaar wordt genoemd. Het ene riet gedekte landhuis na de andere onder architectuur gebouwde villa staan links en rechts van de boomrijke laan. U volgt de weg richting Bergen aan Zee waar een enorm duingebied wacht om ontdekt te worden. De badplaats Bergen aan Zee biedt alles voor een heerlijk dagje genieten aan het strand.

Krijg je al zin in een vakantie bij Bergen? Boek dan nu een vrijstaande vakantiehuis op ons luxe vakantiepark Buiten Bergen.