Wandelen in Schoorl

Vakantiepark Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Bergen en Schoorl, direct aan de rand van de Schoorlse Duinen. Dit unieke natuurgebied heeft de hoogste (54 meter) en breedste (5 km) duinen van ons land. Het gebied is een waar paradijs voor wandelaars, met meer dan 60 km aan fiets- en wandelpaden. Dankzij het praktische wandelknooppunten-systeem kunt u hier gemakkelijk uw eigen route bepalen.

Bezoekerscentrum Schoorl

Aan de rand van het natuurgebied ligt het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Hier kunt u terecht voor informatie over het duingebied, voor een kopje koffie en voor allerlei leuke activiteiten. Er is ook een uitgebreide winkel met souvenirs, boeken en allerlei producten om de natuur mee in te gaan. Jonge kinderen kunnen bij het Buitencentrum genieten van het speelbos Zandspoor met boompoppen, een waterspeelplaats en klimtouwen. 

Wandelen vanaf het Buitencentrum

Vanaf het Buitencentrum starten verschillende aantal fiets- en wandelroutes. Neem bijvoorbeeld de familieroute, gezellig met het hele gezin door de duinen. Deze gele route is 3 kilometer lang en is ook geschikt voor mindervaliden. Of kies voor een lange route, bijvoorbeeld die van 17 kilometer. Deze witte route, de 'Stuifduinentocht', brengt u langs plekken in het duingebied waar zand weer mag stuiven. Deze en nog veel meer gemarkeerde routes staan aangegeven op de wandelkaart die bij de receptie van Park Buiten Bergen te koop is.

Wandelen bij De Kerf

De Kerf is een kunstmatig aangelegde inham in de duinen tussen Bergen aan Zee en Schoorl.

Bij De Kerf heeft het Noordzeewater bij springtij en noordwesterstorm vrij toegang tot de achterliggende duinvalleien. Dankzij het zoute zeewater konden planten als zeekraal, zeeraket en schorrenzoutgras zich hier weer vestigen. Verschillende vogelsoorten en duinhagedissen volgden. Hierdoor is er binnen de Schoorlse Duinen nog een prachtig natuurgebiedje ontstaan. Als u vanaf Bergen aan Zee over het strand noordwaarts richting Schoorl wandelt, ziet u De Kerf halverwege liggen.

Komt u ook lekker wandelen in de omgeving van Schoorl? Huur dan een luxe vakantiehuis op Park Buiten Bergen! 

Bekijk hier ons aanbod!