Wandelen in Schoorl

Vakantiepark Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Bergen en Schoorl, direct aan de rand van de Schoorlse Duinen. Dit unieke natuurgebied heeft de hoogste (54 meter) en breedste (5 km) duinen van ons land. Het gebied is een waar paradijs voor wandelaars, met meer dan 60 km aan fiets- en wandelpaden. Dankzij het praktische wandelknooppunten-systeem kan je hier gemakkelijk je eigen route bepalen.

Bezoekerscentrum Schoorl

Aan de rand van het natuurgebied ligt het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Hier kun je terecht voor informatie over het duingebied, voor een kopje koffie en voor allerlei leuke activiteiten. Er is ook een uitgebreide winkel met souvenirs, boeken en allerlei producten om de natuur mee in te gaan. Jonge kinderen kunnen bij het Buitencentrum genieten van het speelbos Zandspoor met boompoppen, een waterspeelplaats en klimtouwen. 

Wandelen vanaf het Buitencentrum

Vanaf het Buitencentrum starten verschillende aantal fiets- en wandelroutes. Neem bijvoorbeeld de familieroute, gezellig met het hele gezin door de duinen. Deze gele route is 3 kilometer lang en is ook geschikt voor mindervaliden. Of kies voor een lange route, bijvoorbeeld die van 17 kilometer. Deze witte route, de 'Stuifduinentocht', brengt je langs plekken in het duingebied waar zand weer mag stuiven. Deze en nog veel meer gemarkeerde routes staan aangegeven op de wandelkaart die in de receptie van Park Buiten Bergen te koop is.

This instagram post (https://www.instagram.com/p/By2rj2uidOA/) is not available.
Make sure the Facebook APP ID and Facebook App Client Token in the settings are correct.

Wandelen bij De Kerf

De Kerf is een kunstmatig aangelegde inham in de duinen tussen Bergen aan Zee en Schoorl.

Bij De Kerf heeft het Noordzeewater bij springtij en noordwesterstorm vrij toegang heeft tot de achterliggende duinvalleien. Dankzij het zoute zeewater konden planten als zeekraal, zeeraket en schorrenzoutgras zich hier weer vestigen. Verschillende vogelsoorten en duinhagedissen volgden. Hierdoor is er binnen de Schoorlse Duinen nog een prachtig natuurgebiedje ontstaan. Als je vanaf Bergen aan Zee over het strand noordwaarts richting Schoorl wandelt, zie je De Kerf halverwege liggen.

Kom je ook lekker wandelen in de omgeving van Schoorl? Huur dan een luxe vakantiehuis op Park Buiten Bergen! 

Bekijk hier ons aanbod!

Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal