Zeker doen in Schoorl

Vakantiepark Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Schoorl en Bergen aan de Noord Hollandse kust. Omringd door de natuur van de Schoorlse duinen met de zee op fietsafstand geniet je hier van een onbezorgde vakantie in een comfortabel vakantiehuis.

Je zult tijdens je verblijf op ons park de omgeving zeker gaan verkennen. Te voet, op de fiets of misschien met de auto. Wij geven je vijf tips van zaken die je tijdens je vakantie in en rond Schoorl zeker niet mag missen.

Top 5 uitjes in Schoorl

1 Het klimduin van Schoorl
Het meest bijzondere duin van de Schoorlse Duinen ligt in het centrum van Schoorl! Het 51 meter hoge klimduin ligt aan de rand van een heerlijk bos- en duingebied. Kinderen raken niet uitgespeeld terwijl jij toekijkt vanaf een terrasje aan de voet van het duin!

2 Buitencentrum Schoorlse Duinen
Aan de rand van het dorp ligt dit bezoekerscentrum. Hier kun je alle informatie krijgen over het natuurgebied Schoorlse duinen. Het is ook het startpunt van veel wandel- en fietsroutes en er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, van nachtwandelingen met een boswachter tot broodjes bakken boven een kampvuur. Naast het Buitencentrum ligt een heerlijke zand- en waterspeeltuin.

3 MTB route van Schoorl
Vlak voordat je Schoorl vanuit Buiten Bergen binnenrijdt, kom je aan je linkerhand het startpunt tegen van de Mountainbike route Schoorl. Dit parcours is in 1996 aangelegd langs de mooiste plekken in het duin. Je rijdt door donkere dennenbossen, over hoge duinen en vlak langs de zee. Aan het eind van de zomer geniet je onderweg van prachtig bloeiende heidevelden.

4 Shoppen en lunchen
Schoorl heeft een gezellig centrum met een flink aantal leuke kleine winkels en een aantal prima restaurants waaronder Merlet, dat zelfs een Michelinster heeft. Kook je liever zelf een 5 gangen diner in je vakantiehuis? In het dorp zijn 2 grote supermarkten!

5 Natuurpark Schoorlse Duinen
Het duingebied rond Schoorl is op sommige plaatsen wel 5 kilometer breed. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen. Het fietspad naar het strand bij Schoorl is prachtig!