Zeker doen in Schoorl

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Schoorl en Bergen aan de Noord Hollandse kust. Omringd door de natuur van de Schoorlse duinen met de zee op fietsafstand geniet je hier van een onbezorgde vakantie in een comfortabel vakantiehuis.

Je zult tijdens je verblijf op ons park de omgeving zeker gaan verkennen. Te voet, op de fiets of misschien met de auto. Wij geven je vijf tips van zaken die je tijdens je vakantie in en rond Schoorl zeker niet mag missen.

Top 5 uitjes in Schoorl

1 Het klimduin van Schoorl
Het meest bijzondere duin van de Schoorlse Duinen ligt in het centrum van Schoorl! Het 51 meter hoge klimduin ligt aan de rand van een heerlijk bos- en duingebied. Kinderen raken niet uitgespeeld terwijl jij toekijkt vanaf een terrasje aan de voet van het duin!

2 Buitencentrum Schoorlse Duinen
Aan de rand van het dorp ligt dit bezoekerscentrum. Hier kun je alle informatie krijgen over het natuurgebied Schoorlse duinen. Het is ook het startpunt van veel wandel- en fietsroutes en er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, van nachtwandelingen met een boswachter tot broodjes bakken boven een kampvuur. Naast het Buitencentrum ligt een heerlijke zand- en waterspeeltuin.

3 MTB route van Schoorl
Vlak voordat je Schoorl vanuit Buiten Bergen binnenrijdt, kom je aan je linkerhand het startpunt tegen van de Mountainbike route Schoorl. Dit parcours is in 1996 aangelegd langs de mooiste plekken in het duin. Je rijdt door donkere dennenbossen, over hoge duinen en vlak langs de zee. Aan het eind van de zomer geniet je onderweg van prachtig bloeiende heidevelden.

4 Shoppen en lunchen
Schoorl heeft een gezellig centrum met een flink aantal leuke kleine winkels en een aantal prima restaurants waaronder Merlet, dat zelfs een Michelinster heeft. Kook je liever zelf een 5 gangen diner in je vakantiehuis? In het dorp zijn 2 grote supermarkten!

5 Natuurpark Schoorlse Duinen
Het duingebied rond Schoorl is op sommige plaatsen wel 5 kilometer breed. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen. Het fietspad naar het strand bij Schoorl is prachtig!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waarom Bergen zo bijzonder is

Door Silke op dinsdag 21 juni 2016.

Ben je op zoek naar brede rustige stranden, prachtige duinen en de mooiste kustdorpen… dan wordt het tijd voor een vakantie in de omgeving van Bergen. Nog geen 10 kilometer ten noorden van Alkmaar ligt dit kunstenaarsdorp aan de rand van het Noord Hollands duinreservaat. Als je het dorp binnenrijdt merk je direct… dit is geen gewone vakantieplaats. Lommerrijke lanen, prachtige riet gedekte villa’s en een oergezellig centrum met kleine cafeetjes, prima restaurants en de beste ijssalon van West Nederland. Hier wil je nooit meer weg.

Lees verder >

Ruïnekerk in Bergen

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.

Als u een huis heeft gehuurd op vakantiepark Buiten Bergen, zult u zeker een bezoek brengen aan het mooie dorp Bergen, op fietsafstand van ons park.

Als u door het gezellige centrum wandelt, komt u een bijzonder gebouw tegen. Midden op een grasveld en omringd door oude bomen ziet u een grote ruïne staan. Bij nadere beschouwing blijkt dat de grote bakstenen ruïnemuren overgaan in een echt kerkgebouw. U hebt de Bergense Ruïnekerk ontdekt.

Lees verder >

Markten in de kop van Noord-Holland

Door Silke op donderdag 8 november 2018.

Bent u binnenkort op vakantie in een van onze luxe vakantiehuizen op vakantiepark Buiten Bergen? Dan hoeft u zich geen dag te vervelen. In de omgeving van Buiten Bergen zijn volop leuke activiteiten te beleven en kunt u allerlei attracties en bezienswaardigheden bezoeken.

Een van de favoriete activiteiten voor veel vakantiegangers is een bezoekje aan een markt. In de kop van Noord-Holland worden, zowel in de zomer als in de winter, veel gezellige markten georganiseerd.

Lees verder >