Zomer 2022: 7x leuke activiteiten rondom Bergen

Ben jij deze zomer ook weer in Bergen te vinden en ben je benieuwd wat je deze zomer zoal kunt ondernemen? We hebben zeven leuke en diverse activiteiten voor je op een rijtje gezet in de omgeving van Bergen. Nog geen accommodatie geboekt? Bekijk dan beschikbare woningen op Buiten Bergen in juli en augustus.

1. De “nieuwste” Rembrandt in Alkmaar

Voor werk van Rembrandt hoef je deze zomer niet naar Amsterdam, want in juli komt het werk De Vaandeldrager (1636) een maand op bezoek in Alkmaar. Het Stedelijk Museum Alkmaar heeft de eer om als enige locatie in Noord-Holland dit recent aangekochte werk van Rembrandt tentoon te stellen voordat het permanent naar het Rijksmuseum gaat. Een unieke kans om het werk alvast te aanschouwen.

Te zien van 2 t/m 31 juli van 11:00 tot 17:00. Op maandag gratis toegang.

2. Filmtheater Cinebergen

Bioscoopzaal met rode pluche stoelen

Is het regenachtiger dan je zou hopen in de zomer? Dat is de ideale gelegenheid om naar de film te gaan. In Bergen is dat niet zoals je gewend bent: hier bevindt de bioscoop Cinebergen zich in een zwarte schuur, waar je in een kleine zaal optimaal van de film kan genieten. Een bijzondere ervaring die je deze zomer niet wil missen!

Houd de filmagenda in de gaten voor het programma en evenementen. 

3. Lichtjesavond in Bergen

Niets is zo heerlijk dan op een zwoele zomeravond genieten van een drankje op het terras. Op 3 augustus wordt het in Bergen nog mooier met Lichtjesavond. Zoals de naam al zegt wordt het hele dorp deze avond extra verlicht met waxinelichtjes en lampionnen. Dat wil je toch zien?

4. Zomeravondmarkt in Schoorl

In juli en augustus hoef je je op dinsdagavond sowieso niet te vervelen. Elke week vindt dan de Zomeravondmarkt plaats in Schoorl. Aan de Klimduin, een duin van 51 meter hoog, verzamelen allerlei soorten kraampjes zich. Hier kun je de hele avond heerlijk struinen. Elke markt heeft een eigen thema en uiteraard kun je hier ook verrukkelijk eten.

Elke dinsdagavond van 16:00 tot 21:30 uur.

5. Lindegrachtconcerten in Alkmaar

Gracht in Alkmaar met mooi weer

Dit jaar vinden de Lindegrachtconcerten weer plaats in Alkmaar, dit keer aan het Canadaplein. Op 12 juli, 26 juli en 9 augustus kun je 's avonds genieten van verschillende musici. Elk concert is anders. Neem zelf een kleedje of stoel mee, of reserveer een plekje voor dit avondvullende programma.

Dinsdag 12 juli, 26 juli en 9 augustus van 20:15 tot 22:55 uur.

6. Opruimactie in Camperduin

Leef jij graag bewust en groen? Dan is de Opruimactie in Camperduin misschien wel wat voor jou en je reisgezelschap. Samen met organisatie Het Groene Strand kun je elke zondagochtend je steentje bijdragen aan het opschonen van het strand. Hiermee bescherm je de natuur en de dieren. Dat is nog eens een mooie besteding van je zondag.

3 juli, 7 augustus en 4 september van 11:00 tot 13:00 uur.

7. Zomerexpositie Het Wapen van Bergen

In kunstgalerie Het Wapen van Bergen vindt dit zomerseizoen een zomerexpositie plaats. Hier bewonder je zowel fotografie als schilderkunst als objecten van verschillende kunstenaars. Er is een vaste expositie van David Granaat (schilderkunst en grafiek) en tijdelijk werk van onder anderen Lucas Tulp, Jeroen Peters en Martien Schenk. Ook kun je hier werken kopen.

Te zien van 15 mei t/m 30 september, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Genoeg te beleven deze zomer in Bergen en Schoorl! Zoek jij nog een heerlijke accommodatie om deze zomer te vertoeven? Bekijk dan onze vakantiehuizen hieronder.

Bekijk vakantiehuizen