Meest schilderachtige plek aan de Noord-Hollandse kust

De inwoners van Groet hebben geen idee, maar het moeten er tienduizenden zijn; het aantal hobby- en kunstschilders die het Witte Kerkje van Groet op het doek hebben gezet. Ook als u binnenkort een vakantie doorbrengt in een vakantiehuis op park Buiten Bergen en geen schilder bent, adviseren wij u om een bezoekje te brengen aan het Witte Kerkje.

Het romantische kerkje is het hart van het dorp Groet, een kwartiertje fietsen ten noorden van vakantiepark Buiten Bergen. De kerk, die op een terp (heuvel) staat heeft een houten, achthoekige kerktoren. Het kerkje is niet alleen een gewild object voor schilders (en fotografen), ook gebruiken steeds meer bruidsparen de romantische locatie om elkaar het jawoord te geven.

Rijksmonument in Groet
Het originele Witte Kerkje is al in 1575 gebouwd. In 1825 is de kerk grondig gerestaureerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk gebruikt als school en werd de klok door de Duitse bezetter uit de toren gehaald. In 1949 heeft de gemeente een nieuwe klok in de toren geplaatst. In de kerk is ook een prachtig oud orgel te vinden. Tegenwoordig valt de kerk onder de Protestantse Gemeente Schoorl-Groet-Camp.

Rond de kerk staan een aantal woonhuizen. Deze Witte Huisjes zijn, net als de kerk en de toren sinds 1972 erkend en beschermd als rijksmonument.

Wandeling vanaf het Witte Kerkje in Groet
Het dorpje Groet is omring door de indrukwekkende natuur van de Schoorlse Duinen. Op gps-wijzer.nl vonden wij een heerlijke wandeling met als starpunt het Witte Kerkje. Het is een wandeling door het duingebied tussen Buiten Bergen en Groet. U kunt hier heerlijk struinen in het breedste duingebied van Nederland. Het is regelmatig klimmen en dalen over de zandpaadjes. Onderweg zult u regelmatig genieten van een mooi uitzicht over het gebied.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Met kinderen naar de Schoorlse Duinen

Door Silke op maandag 25 juni 2018.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt direct aan de voet van De Schoorlse Duinen, het breedste duingebied van Nederland. Het is een heerlijk gebied met meer dan 60 kilometer aan wandelroutes, hoge duinen en prachtige natuur. Ook voor (jonge) kinderen zijn De Schoorlse Duinen een paradijs. Wij geven u vijf uitstekende redenen om met uw kinderen de Schoorlse Duinen vanuit een vakantiehuis op Buiten Bergen te komen verkennen.

Lees verder >

Welkom op het blog van Buiten Bergen

Door Marielle op woensdag 10 december 2014.

Welkom op ons weblog! Op dit ‘’digitale logboek’’ informeren wij u vanaf nu regelmatig over ons park en geven u de leukste tips voor bezienswaardigheden, evenementen en uistapje in de omgevnig van Buiten Bergen. We hopen u snel persoonlijk te ontmoeten op het park.

Lees verder >

Rennen in Schoorl

Door Silke op zaterdag 7 januari 2017.

In februari, als de winter op zijn koudst is, kunt u zichzelf warmlopen in Schoorl. Als sinds 1978 wordt in de prachtige plaats in de Noord Hollandse duinen de ‘’Schoorl Run’’ gehouden.  Er zijn routes uitgezet over 10, 21,1 (de halve marathon) en 30 kilometer. Voor de kinderen is er een speciale kids run die als eerste van start gaat.

Lees verder >