Meest schilderachtige plek aan de Noord-Hollandse kust

Door Miranda op donderdag 16 augustus 2018.

De inwoners van Groet hebben geen idee, maar het moeten er tienduizenden zijn; het aantal hobby- en kunstschilders die het Witte Kerkje van Groet op het doek hebben gezet. Ook als u binnenkort een vakantie doorbrengt in een vakantiehuis op park Buiten Bergen en geen schilder bent, adviseren wij u om een bezoekje te brengen aan het Witte Kerkje.

Het romantische kerkje is het hart van het dorp Groet, een kwartiertje fietsen ten noorden van vakantiepark Buiten Bergen. De kerk, die op een terp (heuvel) staat heeft een houten, achthoekige kerktoren. Het kerkje is niet alleen een gewild object voor schilders (en fotografen), ook gebruiken steeds meer bruidsparen de romantische locatie om elkaar het jawoord te geven.

Rijksmonument in Groet
Het originele Witte Kerkje is al in 1575 gebouwd. In 1825 is de kerk grondig gerestaureerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk gebruikt als school en werd de klok door de Duitse bezetter uit de toren gehaald. In 1949 heeft de gemeente een nieuwe klok in de toren geplaatst. In de kerk is ook een prachtig oud orgel te vinden. Tegenwoordig valt de kerk onder de Protestantse Gemeente Schoorl-Groet-Camp.

Rond de kerk staan een aantal woonhuizen. Deze Witte Huisjes zijn, net als de kerk en de toren sinds 1972 erkend en beschermd als rijksmonument.

Wandeling vanaf het Witte Kerkje in Groet
Het dorpje Groet is omring door de indrukwekkende natuur van de Schoorlse Duinen. Op gps-wijzer.nl vonden wij een heerlijke wandeling met als starpunt het Witte Kerkje. Het is een wandeling door het duingebied tussen Buiten Bergen en Groet. U kunt hier heerlijk struinen in het breedste duingebied van Nederland. Het is regelmatig klimmen en dalen over de zandpaadjes. Onderweg zult u regelmatig genieten van een mooi uitzicht over het gebied.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mooiste fietsroute van Schoorl

Door Silke op vrijdag 17 februari 2017.

Nederland is een echt fietsland, en dat geldt zeker ook voor onze kuststrook. Van Zeeuws Vlaanderen tot noordoost Groningen, overal vindt u prachtige fietspaden waar u met het heerlijke kustgevoel de mooiste plekjes kunt ontdekken. U kunt ervoor kiezen om heerlijk over de boulevards van onze badplaatsen te ‘’cruisen’’. Vanuit vakantiepark Buiten Bergen in Schoorl kunt u op de fiets alle kanten op. Een fietstocht door het Schoorlse duingebied moet u zeker gedaan hebben als u bij ons vakantie viert!

Lees verder >

Kunst aan de kust

Door Silke op maandag 19 maart 2018.

Bent u een liefhebber van strand en kunst? Dan zult u genieten van uw verblijf op Vakantiepark Buiten Bergen.  Bergen en Bergen aan Zee zijn van oudsher een echt kunstenaarsdorpen. Het bijzondere licht over zee, de authentieke boerderijen en het prachtige duin- en boslandschap waren al in de 19e eeuw een inspiratiebron voor schrijvers en beeldend kunstenaars.

Lees verder >

Leukste attracties voor kinderen rond Bergen

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Als je met kinderen op ons park verblijft, hoeven zij zich geen dag te vervelen. Lekker fietsen door de duinen of naar het strand. Een kijkje (en een ijsje) nemen in Schoorl, Bergen of Alkmaar of gewoon lekker genieten in en rond het huis op het park. Maar wil je er een dagje op uit met jonge kinderen? Dan is hier onze top 3 van attracties waar kinderen erg blij van worden:

Top 3 attracties voor kinderen in Noord Holland

Lees verder >