Meest schilderachtige plek aan de Noord-Hollandse kust

De inwoners van Groet hebben geen idee, maar het moeten er tienduizenden zijn; het aantal hobby- en kunstschilders die het Witte Kerkje van Groet op het doek hebben gezet. Ook als u binnenkort een vakantie doorbrengt in een vakantiehuis op park Buiten Bergen en geen schilder bent, adviseren wij u om een bezoekje te brengen aan het Witte Kerkje.

Het romantische kerkje is het hart van het dorp Groet, een kwartiertje fietsen ten noorden van vakantiepark Buiten Bergen. De kerk, die op een terp (heuvel) staat heeft een houten, achthoekige kerktoren. Het kerkje is niet alleen een gewild object voor schilders (en fotografen), ook gebruiken steeds meer bruidsparen de romantische locatie om elkaar het jawoord te geven.

Rijksmonument in Groet
Het originele Witte Kerkje is al in 1575 gebouwd. In 1825 is de kerk grondig gerestaureerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk gebruikt als school en werd de klok door de Duitse bezetter uit de toren gehaald. In 1949 heeft de gemeente een nieuwe klok in de toren geplaatst. In de kerk is ook een prachtig oud orgel te vinden. Tegenwoordig valt de kerk onder de Protestantse Gemeente Schoorl-Groet-Camp.

Rond de kerk staan een aantal woonhuizen. Deze Witte Huisjes zijn, net als de kerk en de toren sinds 1972 erkend en beschermd als rijksmonument.

Wandeling vanaf het Witte Kerkje in Groet
Het dorpje Groet is omring door de indrukwekkende natuur van de Schoorlse Duinen. Op gps-wijzer.nl vonden wij een heerlijke wandeling met als starpunt het Witte Kerkje. Het is een wandeling door het duingebied tussen Buiten Bergen en Groet. U kunt hier heerlijk struinen in het breedste duingebied van Nederland. Het is regelmatig klimmen en dalen over de zandpaadjes. Onderweg zult u regelmatig genieten van een mooi uitzicht over het gebied.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vanaf Buiten Bergen naar het strand

Door Silke op vrijdag 15 december 2017.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt aan de rand van natuurpark de Schoorlse Duinen, tussen de prachtige dorpen Bergen en Schoorl aan de Noord-Hollandse kust. Buiten Bergen is een ideale bestemming voor mensen die rust, ruimte, privacy, natuur en … het strand houden. De luxe, vrijstaande huizen op het park staan allemaal op een ruime kavel. Op het park zijn, naast een receptie (met fietsverhuur en broodjesservice) en een kleine speeltuin voor jonge kinderen geen faciliteiten te vinden.

Lees verder >

Ruïnekerk in Bergen

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.

Als u een huis heeft gehuurd op vakantiepark Buiten Bergen, zult u zeker een bezoek brengen aan het mooie dorp Bergen, op fietsafstand van ons park.

Als u door het gezellige centrum wandelt, komt u een bijzonder gebouw tegen. Midden op een grasveld en omringd door oude bomen ziet u een grote ruïne staan. Bij nadere beschouwing blijkt dat de grote bakstenen ruïnemuren overgaan in een echt kerkgebouw. U hebt de Bergense Ruïnekerk ontdekt.

Lees verder >

Met kerst in Bergen en Schoorl

Door Silke op maandag 9 november 2015.

Bergen en Schoorl zijn het hele jaar door gezellige, authentieke plaatsen aan de Noord-Hollandse kust. De mooie villa’s, de brede lanen en de ligging temidden van de prachtige natuur van het Noord-Hollands duinreservaat, maken beide dorpen tot een heerlijke vakantiebestemming. Als je in Bergen rondwandelt, begrijp je waarom kunstenaars en levensgenieters hier nooit meer weggingen. Het centrum van Schoorl heeft veel gezellige winkels en horeca, een uniek klimduin en grenst direct aan de duinen.
 
Feestdagen in Bergen en Schoorl
 

Lees verder >