Tips voor de herfstvakantie in Schoorl en omgeving

De bladeren vallen van de bomen en de paddenstoelen rijzen weer de grond uit, het is de hoogste tijd om er in de herfstvakantie even tussenuit te gaan. Voor deze periode is er geen betere plek om te genieten van de prachtige natuur van Bergen, Schoorl en omgeving. Voor een onvergetelijke herfstvakantie hebben wij hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

Geniet van de omgeving in Bergen en Schoorl

Kunstenaarsdorp Bergen heeft een unieke sfeer met lommerrijke lanen, luxe villa’s en een oergezellig centrum rond de oude Ruïnekerk. Ontdek de unieke winkeltjes en geniet van een warme kop thee in de gezellige horeca in Bergen. Ook Schoorl heeft een ruim winkelaanbod en veel uitstekende horeca. Vergeet ook vooral niet een bezoekje te brengen aan de voet van het Klimduin. Hier kun je midden in het dorp een kop koffie drinken terwijl je de kinderen van het duin ziet afrollen! 

Neem een kijkje bij de Kunst10daagse 

Tijdens de jaarlijkse Kunst10daagse kun je op 160 locaties in Bergen (aan Zee) genieten van de kunstwerken van lokale kunstenaars. Daarnaast zijn de meeste locaties ook nog eens gratis toegankelijk! Dus pak je fiets of ga wandelend door de dorpen om een kijkje te nemen naar deze prachtige kunstwerken. De Kunst10daagse vindt plaats van vrijdag 22 tot en met 31 oktober 2022. 

Loop het Kabouterpad bij de Schoorlse duinen

Wil je er even tussenuit met de kinderen en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuur? Dan is het Kabouterpad Schoorl uitermate geschikt. Er zijn twee routes waaruit je kunt kiezen. De eerste route is meer geschikt voor jonge kinderen (3 t/m 9 jaar). Terwijl de kinderen met hun rode puntmuts leuke opdrachten uitvoeren in de natuur kun jij genieten van een heerlijke wandeling door de Schoorlse Duinen. Bij de andere route beklim je de hoogste duin van Nederland. Een avontuur dus voor groot en klein! 

Verken het stedelijk museum in Alkmaar

In Alkmaar is een drietal bijzondere musea te vinden, een goede tip om heen te gaan op een regenachtige herfstdag. Naast de grote kerk in het hart van de stad vind je het Stedelijk Museum. Het museum bestaat al sinds 1875 en is daarmee één van de oudste musea van ons land. Het Stedelijk Museum heeft als doel de geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad Alkmaar te bewaren en te presenteren.

Terug in de tijd met een bezoek aan het Beatles museum

In het Alkmaarse Beatles Museum kom je, op een oppervlakte van maar liefst 1200 m2, alles te weten over de ‘’Fab Four’’. Het museum is inmiddels uitgebreid met twee nieuwe musea, namelijk het Elvis Museum en het Zeezender Museum. Drie musea voor één prijs! Ga terug in de tijd en kom alles te weten over de muziekgeschiedenis. 

Ontdek het Kaasmuseum

Wie Alkmaar hoort, denkt aan kaas. Kom nu alles te weten over de geschiedenis en de bereiding van kaas, het leven op het platteland en de talloze verschillende smaken in het kaasmuseum in Alkmaar. Beleef een unieke ervaring in het historische Waaggebouw midden in de stad. Ook voor kinderen is het een absolute aanrader, via een speurtocht door het museum kunnen zij door middel van interactieve spelletjes alles ontdekken over kaas. 

Lekker herfstshoppen in Alkmaar

Op een half uur fietsen van Buiten Bergen ligt de historische stad Alkmaar. Juist in de herfst is een bezoek meer dan waard. Alkmaar heeft niet alleen bijzondere musea, maar het is ook een van de leukste winkelsteden van ons land. In de smalle straatjes van de ‘’oude stad’’ ontdek je de winkels en de gezellige horeca. Sluit je bezoek aan Alkmaar af met een bijzonder biertje in specialiteitencafé De Boom!

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden om er tussenuit te gaan in de herfstvakantie en te genieten van de prachtige omgeving rondom Bergen? Twijfel dan niet langer en boek nu een fijn vakantiehuis op het vakantiepark Buiten Bergen. Het vakantiepark Buiten Bergen ligt direct aan de rand van het indrukwekkende duingebied de Schoorlse Duinen. De luxe huizen liggen op een rustig plekje, tussen de dorpen Schoorl en Bergen. Een ultieme bestemming om je herfstvakantie door te brengen!