Met kerst in Bergen en Schoorl

Door Silke op maandag 9 november 2015.

Bergen en Schoorl zijn het hele jaar door gezellige, authentieke plaatsen aan de Noord-Hollandse kust. De mooie villa’s, de brede lanen en de ligging temidden van de prachtige natuur van het Noord-Hollands duinreservaat, maken beide dorpen tot een heerlijke vakantiebestemming. Als je in Bergen rondwandelt, begrijp je waarom kunstenaars en levensgenieters hier nooit meer weggingen. Het centrum van Schoorl heeft veel gezellige winkels en horeca, een uniek klimduin en grenst direct aan de duinen.
 
Feestdagen in Bergen en Schoorl
 
Met kerst is het extra gezellig in beide dorpen. Alle huizen, horeca en winkels zijn prachtig versierd en als je in het donker rond de verlichte ruïnekerk van Bergen wandelt, waan je je in een sprookje. Rond de kerstdagen zijn ook een aantal leuke evenementen. Wij geven je graag onze top 5 van goede redenen voor een verblijf rond de kerst in Bergen en Schoorl.
 
Goede redenen om kerst in Bergen en Schoorl te vieren
 
1 Kerstmarkt in Bergen
In het tweede weekend van december is traditioneel een grote kerstmarkt rond de ruïnekerk in Bergen. Hier geniet je van glühwein en winterse lekkernijen en kun je de leukste (kerst)snuisterijen kopen in de gezellige stalletjes.
 
2 Kerstbraderie in Schoorl
Rond het derde weekend in december is het kerstbraderie in Schoorl. Alle winkels zijn open en er wordt glühwein en warme chocolademelk uitgedeeld. Live muziek zorgt voor extra kerstsfeer.
 
3 Lekker uit eten
Kerst is de tijd van lekker eten. In Bergen en Schoorl zijn tientallen restaurants waar je uitstekend en heel gezellig kunt eten. Wat dacht je van een kerstdiner in het met een Michelinster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl.
 
4 Wandelen in de duinen
Wat is er mooier dan op een winterse dag een lange wandeling door de duinen van Schoorl te maken. Begin je wandeltocht in het buitencentrum Schoorlse duinen en eindig met een warm drankje op het strand van Bergen aan Zee!
 
5 Vakantiehuis in de duinen
Geniet van alle luxe in een van de vrijstaande vakantiehuizen op ons park Buiten Bergen. De bijna 70 huizen zijn met kerst altijd erg populair, dus reserveer op tijd!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Naar het strand van Hargen aan Zee

Strand activiteiten en blowkarten

Door Robert op donderdag 31 maart 2016.

Een erg leuke en sportieve strand activiteit is en blijft het blow karten. Via ''de Jongens'' hebben wij dat laatst gedaan met enkele vrienden van onze dochters. Met een jeep wordt je wat verder op het strand gereden alwaar 4 blowkarts staan, opgetuigd en wel. Je ligt in een soort van zitzak, waarbij je met n stuur kan sturen en met de lijn je snelheid kan bepalen. Er moet wat wind staan (>3 a 4 bft)…..en dan langzaam aan kom je letterlijk en figuurlijk ''los'' op het strand.

Lees verder >

Tips voor de herfstvakantie in Schoorl en omgeving