Met kerst in Bergen en Schoorl

Door Silke op maandag 9 november 2015.

Bergen en Schoorl zijn het hele jaar door gezellige, authentieke plaatsen aan de Noord-Hollandse kust. De mooie villa's, de brede lanen en de ligging temidden van de prachtige natuur van het Noord-Hollands duinreservaat, maken beide dorpen tot een heerlijke vakantiebestemming. Als je in Bergen rondwandelt, begrijp je waarom kunstenaars en levensgenieters hier nooit meer weggingen. Het centrum van Schoorl heeft veel gezellige winkels en horeca, een uniek klimduin en grenst direct aan de duinen.
 
Feestdagen in Bergen en Schoorl
 
Met kerst is het extra gezellig in beide dorpen. Alle huizen, horeca en winkels zijn prachtig versierd en als je in het donker rond de verlichte ruïnekerk van Bergen wandelt, waan je je in een sprookje. Rond de kerstdagen zijn ook een aantal leuke evenementen. Wij geven je graag onze top 5 van goede redenen voor een verblijf rond de kerst in Bergen en Schoorl.
 
Goede redenen om kerst in Bergen en Schoorl te vieren
 
1 Kerstmarkt in Bergen
In het tweede weekend van december is traditioneel een grote kerstmarkt rond de ruïnekerk in Bergen. Hier geniet je van glühwein en winterse lekkernijen en kun je de leukste (kerst)snuisterijen kopen in de gezellige stalletjes.
 
2 Kerstbraderie in Schoorl
Rond het derde weekend in december is het kerstbraderie in Schoorl. Alle winkels zijn open en er wordt glühwein en warme chocolademelk uitgedeeld. Live muziek zorgt voor extra kerstsfeer.
 
3 Lekker uit eten
Kerst is de tijd van lekker eten. In Bergen en Schoorl zijn tientallen restaurants waar je uitstekend en heel gezellig kunt eten. Wat dacht je van een kerstdiner in het met een Michelinster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl.
 
4 Wandelen in de duinen
Wat is er mooier dan op een winterse dag een lange wandeling door de duinen van Schoorl te maken. Begin je wandeltocht in het buitencentrum Schoorlse duinen en eindig met een warm drankje op het strand van Bergen aan Zee!
 
5 Vakantiehuis in de duinen
Geniet van alle luxe in een van de vrijstaande vakantiehuizen op ons park Buiten Bergen. De bijna 70 huizen zijn met kerst altijd erg populair, dus reserveer op tijd!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Leuke uitjes Noord Holland

Door Silke op woensdag 6 juli 2016.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt tussen Bergen en Schoorl, aan de rand van het Noord Hollands duinreservaat. Je zult genieten van de rust, de groene omgeving, de duinen, het strand en de gezellige centra van Bergen en Schoorl.

Lees verder >

Lekker uit eten rond Buiten Bergen

Door Silke op woensdag 27 november 2019.

December is de meest feestelijk maand van het jaar. Het is de maand waarin we onze huizen feestelijk versieren, genieten van elkaars gezelschap en smullen van lekkere hapjes en gerechten. En dat laatste mag best buiten de deur in een sfeervol restaurant!

Lees verder >

Zeker doen in Schoorl

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Schoorl en Bergen aan de Noord Hollandse kust. Omringd door de natuur van de Schoorlse duinen met de zee op fietsafstand geniet je hier van een onbezorgde vakantie in een comfortabel vakantiehuis.

Lees verder >