Leuke uitjes Noord Holland

Vakantiepark Buiten Bergen ligt tussen Bergen en Schoorl, aan de rand van het Noord Hollands duinreservaat. Je zult genieten van de rust, de groene omgeving, de duinen, het strand en de gezellige centra van Bergen en Schoorl.

Buiten Bergen ligt boven het Noordzeekanaal, in de noordelijke helft van Noord Holland. De stranden zijn bij ons net even breder en rustiger dan in de buurt van de grote steden van Noord en Zuid-Holland. Ook kun je in de bovenste helft van Noord Holland bijzonder leuke uitstapjes maken. We zetten top 3 voor je op een rijtje:

Uitstapjes rond Buiten Bergen

1 Alkmaar
Alkmaar ligt op fietsafstand van ons park. De wereldberoemde kaasmarkt wordt alleen op vrijdagochtend in de zomermaanden gehouden, maar ook de rest van het jaar is een bezoekje aan Alkmaar meer dan de moeite waard. De historische binnenstad heeft kleine straatjes met unieke winkels, er zijn talloze gezellige cafés en restaurants en je kunt er zelfs een rondvaart door de Alkmaarse grachten maken. En wist je dat hét Beatles museum ook in Alkmaar te vinden is?

2 Camperduin
Tussen Camperduin en Petten ligt een heel nieuw stuk Nederland. Waar tot eind 2014 eerst alleen de Honds Bossche Zeewering lag, is nu een strand met duingebied van 200 meter breed aangelegd. Je loopt hier op het zand – opgespoten van de zeebodem – van het nieuwste stuk Nederland. Je bent ook van harte welkom in het Informatiecentrum Kust, waar je alles te weten komt over dit bijzondere 'project kustversterking' en over hoe we in ons laaggelegen Noord-Holland kunnen leven onder zeeniveau.

3 Gouden driehoek
De gouden driehoek ligt op 3 kwartier rijden van Bergen. De driehoek wordt gevormd door de voormalige Zuiderzeestadjes Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. Als je door het centrum van de stadjes wandelt waan je je terug in de Gouden Eeuw. Neem een kijkje in de haven en geniet van de historische gebouwen. Neem, als je tijd over hebt, zeker een kijkje in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In dit buitenmuseum zijn huizen, winkels en werkplaatsen uit de 17e eeuw nagebouwd.