Nieuwste strand van Nederland

Door Silke op dinsdag 5 november 2019.

Nog niet zo lang geleden heeft Nederland er een heel nieuw strand bijgekregen. In de winter van 2015/2016 is de kust van Camperduin tot Petten versterkt met miljoenen kubieke meters zand. De voormalige Hondsbossche Zeewering is veranderd in een breed strand en duingebied met het 26 meter hoge panoramaduin bij Petten als letterlijk hoogtepunt. Dit prachtige strand ligt op ruim een half uur fietsen van de vakantiehuizen op Buiten Bergen.

Griekenland aan de Noord-Hollandse kust

Als u de brede traptreden naar het uitzicht punt heeft beklommen heeft u een adembenemend mooi uitzicht over het strand, de zee en het dorp Petten. Het strand is breed en prachtig wit. ??Het lijkt Griekenland wel!?? is de opmerking die hier veel wordt gehoord.

Gratis parkeren aan het strand van Petten aan Zee
In Petten mag u gratis parkeren. Dat is best bijzonder, want langs vrijwel de hele Nederlandse kust geldt ? zeker in het seizoen ? dat u moet betalen om uw auto neer te zetten. En hoewel steeds meer mensen het prachtige strand bij Petten hebben ontdekt, is het nog altijd relatief rustig en is er geen probleem om uw auto kwijt te raken.

Zones op het Pettense strand
Het strand is verdeeld in drie verschillende zones. Iedere zone heeft zo zijn eigen bestemming. Er is bijvoorbeeld een zone speciaal voor gezin en recreatie. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. En er komt in de toekomst ook een zone speciaal voor strandhuisjes. Tevens is er een zogenaamde sport- en bootzone.

Strandpaviljoen in Petten
Petten heeft een prachtig groot strandpaviljoen met een uitgebreide kaart. Het uitzicht vanaf het terras is fantastisch!

Palendorp
Als u in Petten aan Zee ter hoogte van de Bergeendstraat het strand oploopt, ziet u ze al snel staan op de grens tussen zee en strand. Maar liefst 160 palen vormen een uniek kunstwerk. De 160 palen hebben een lengte van zes tot twaalf meter en zijn een cadeau van Van Oord - Boskalis, de aannemerscombinatie die geholpen heeft het nieuwe strand aan te leggen. De palen staan in de vorm van tien huizen en een kerk; het zogenoemde palendorp. Het is een herinnering aan het oude Petten, wat lang geleden werd overspoeld door de zee.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vanaf Buiten Bergen naar het strand

Mooiste kustplaatsen van Noord-Holland

Door Silke op maandag 25 februari 2019.

Noord-Holland heeft ? inclusief Texel ? meer dan 100 kilometer prachtige zandstranden en tientallen mooie kustplaatsen. Zandvoort is misschien wel de meest bekende en heeft als een van de weinige Nederlandse badplaatsen een eigen treinstation. Maar als je ons vraagt wat de mooiste badplaatsen van Noord-Holland zijn, dan weten we het wel. Dat zijn Schoorl, Bergen en Egmond aan Zee.

Lees verder >

Zeker doen in Schoorl

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Vakantiepark Buiten Bergen ligt tussen de dorpen Schoorl en Bergen aan de Noord Hollandse kust. Omringd door de natuur van de Schoorlse duinen met de zee op fietsafstand geniet je hier van een onbezorgde vakantie in een comfortabel vakantiehuis.

Lees verder >